Επιστολή στον υπουργό Υγείας από Δήμαρχο Νισύρου σχετικά με την έλλειψη παθολόγου στο Νοσοκομείο Κω
Κοινωνικά
05/07/2022

Επιστολή στον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη έστειλε ο δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος σχετικά με την έλλειψη γιατρού παθολόγου από το Νοσοκομείο της Κω στην οποία τονίζει ότι τους τελευταίους 2 μήνες, η θέση του παθολόγου είναι κενή και δεν είναι δυνατόν σε ένα νησί με πληθυσμό 30.000 κατοίκων όπου το καλοκαίρι φτάνει τις 250.000 να μην υπάρχει παθολόγος στο νοσοκομείο. Ο κ.Κορωναίος  σημειώνει ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστεί η υγεία των κατοίκων της Νισύρου και της Κω σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε.


«ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» 

Κε Υπουργέ,

 

Η Νίσυρος είναι ένα μικρό νησί στην παραμεθόριο δίπλα από την Κω. Η Νίσυρος διαθέτει ένα γενικό γιατρό και έναν αγροτικό γιατρό. Για την κάλυψη της πλειοψηφίας των ιατρικών εξετάσεων οι κάτοικοι μεταβαίνουν στην Κω.

Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ότι το νοσοκομείο της Κω είναι υποστελεχωμένο.

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στο γεγονός ότι τους τελευταίους 2 μήνες, η θέση του παθολόγου είναι κενή. Δεν είναι δυνατόν σε ένα νησί με πληθυσμό 30.000 κατοίκων όπου το καλοκαίρι φτάνει τις 250.000 να μην υπάρχει παθολόγος στο νοσοκομείο.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να διασφαλίσουμε την υγεία των κατοίκων της Νισύρου και της Κω σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε και μέσω προκλήσεων από τον απέναντι γείτονά μας.

Σας παρακαλώ όπως επιληφθείτε του θέματος διορισμού παθολόγου στο νοσοκομείο της Κω, το οποίο θα συμβάλει τα μέγιστα στην διασφάλιση της υγεία των νησιωτών και επισκεπτών.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και παραμένω στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

Με εκτίμηση,

 

      Ο Δήμαρχος Νισύρου

     Χριστοφής Ι. Κορωναίος

Ρεπορτάζ