Με μεγάλο ενδιαφέρον η ημερίδα του Φοίβου Κω, με καλεσμένο τον Δημήτρη Παπανικολάου
Κοινωνικά
30/07/2022

Μία πολύ σημαντική ημερίδα με τίτλο «Η συμβολή του ομαδικού παιχνιδιού στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού» διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο,  ο Α.Σ. Φοίβος Κω με την παρουσία του Δημήτρη Παπανικολάου, στο πλαίσιο του 5ου Kos 3X3 Basketball Festival στην αίθουσα συνεδριάσεων της Μαρίνας Κω. 

Την ημερίδα άνοιξε ο Πρόεδρος του Φοίβου Νίκος Μιμερίνης, ο οποίος καλωσόρισε το Δημήτρη Παπανικολάου με ένα σύντομο αφιέρωμα προς τιμήν του.

Παρόντες, η αντιδήμαρχος Αθλητισμού ,Πολιτισμού και Τουρισμού Σέβη Βλάχου η οποία ανέφερε πως αυτή η ημερίδα είναι ιδανική για το τρίπτυχο ενημέρωσης, εκπαίδευσης, ευαισθητοποίησης στο θέμα του φάσματος του αυτισμού , η ειδική σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα πρόνοιας Σταματία Κανταρζή, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Παναγιώτης Χατζηχριστοφής, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας Νάσερ Λόζα και αρκετός κόσμος.

Ο επίσημος προσκεκλημένος της ημερίδας του Φοίβου Κω,  ο διεθνής βετεράνος καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου, μετέφερε, με βιωματικό τρόπο τις εμπειρίες του ως άτομο με σύνδρομο Άσπεργκερ αλλά και της κόρης του η οποία έχει διαγνωστεί με αυτισμό, κάνοντας επαγγελματική καριέρα στο χώρο του αθλητισμού καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

Μοιράστηκε προσωπικά βιώματα συγκινώντας το κοινό με την ευθύτητα , την απλότητα, το χιούμορ και την ειλικρίνεια του. Κατατοπιστικοί ήταν οι τρεις επιστήμονες Κώστας Χατζηδαϋίδ , Δροσή Τζέκου και Μαρία Δρόσου όσον αφορά τον αυτισμό και ό,τι αυτός περικλείει σε σχέση με τον αθλητισμό, την οικογένεια και το ομαδικό παιχνίδι.

Ομιλητές της ημερίδας:


*Δροσή Τζέκου (εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής)
*Κωνσταντίνος Χατζηδαυίδ (καθηγητής ειδικής φυσικής αγωγής, περιφερειακός συντονιστής Aιγαίου Special Olympics Hellas.
*Μαρία Δρόσου (ψυχολόγος)

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ