Επτά (7) Δημοτικά σχολεία & τρια (3) Νηπιαγωγεία στην Κω θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ολοήμερο ωράριο τη νέα χρονιά
Κοινωνικά
09/08/2022

Εξήντα (60) τμήματα συνολικά στα Δωδεκάνησα

Το διευρυμένο ολοήμερο νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο είναι πλέον γεγονός!

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, ο τρόπος λειτουργίας των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας αλλάζει μορφή, δίνοντας την επιλογή στους γονείς να αφήνουν τα παιδιά στο σχολείο μέχρι της 17:30.

Βάσει των στοιχείων που παραθέτει σε δηλώσεις του ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Χαράλαμπος Ψαράς, το διευρυμένο ολοήμερο σχολείο θα παρέχει αφενός σίτιση και προετοιμασία του παιδιού για την επόμενη ημέρα κι αφετέρου δυνατότητες συμμετοχής του σε αθλήματα και σε άλλες επιμορφωτικές δραστηριότητες.

Ο κ.Ψαράς ενημερώνει ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, αναμένονται προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσω ΕΣΠΑ που θα καλύπτουν το διάστημα 12:00-17:30 στα συνολικά 5.000 ολοήμερα τμήματα των δημοτικών και νηπιαγωγείων.

Στην Κω, επτά Δημοτικά και τρία Νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν με το νέο καθεστώς λειτουργίας τη νέα χρονιά 2022-2023. 

Ερωτηθείς για τη διαχείριση των καινούργιων δεδομένων στις σχολικές μονάδες της πρωτοβαθμιας εκπαίδευσης από μέρους των ίδιων των εκπαιδευτικών, ο προϊστάμενος Δωδεκανήσου υπογραμμίζει ότι στο νομό μας δεν υπάρχουν οργανικά κενά, γεγονός που προοικονομεί μηχανισμό ετοιμότητας σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί η θετική άποψη του Χαράλαμπου Ψαρά για το διευρυμένο ολοήμερο σχολείο, ο οποίος θεωρεί ότι είναι προτιμότερο το παιδί να παραμένει εκεί περισσότερες ώρες παρά να ξοδεύει άσκοπα το χρόνο του στο σπίτι παίζοντας με ένα tablet ή οπουδήποτε αλλού χωρίς την πρέπουσα επιτήρηση.

 

 

 

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩ

Τα Δημοτικά σχολεία στην Κω, που θα λειτουργήσουν με το νέο πρόγραμμα είναι:

- 1ο Δημοτικό σχολείο Κω

- 2ο Δημοτικό Σχολείο Κω

- 4ο Δημοτικό Σχολείο Κω

- 7ο Δημοτικό Σχολείο Κω

- Δημοτικό Σχολείο Ζηπαρίου

- Δημοτικό Σχολείο Καρδάμαινας

- Δημοτικό σχολείο Κεφάλου

Τα Νηπιαγωγεία στην Κω, που θα λειτουργήσουν με το νέο πρόγραμμα είναι:

- 1ο Νηπιαγωγείο Ζηπαρίου

- 2ο Νηπιαγωγείο Κω

- 3ο Νηπιαγωγείο Κω

 

Ρεπορτάζ