Με λαμπρότητα ο Εσπερινός της εορτής της Κοίμησης της Θεοτόκου στο φερώνυμο Ι.Ν Αντιμάχειας
Κοινωνικά
14/08/2022

Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Εσπερινός της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο φερώνυμο Ιερό Ναό στην Αντιμάχεια, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Αγκύρας, κ.κ Ιερεμία, πλαισιωμένου από εκπροσώπους του τοπικού κλήρου.

Πλήθος πιστών βρέθηκε στο Ναό για να προσκυνήσει την Ιερή Εικόνα της Παναγίας και να ανάψει κερί στη Χάρη της.

Παρόντες στον Εσπερινό ήταν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, οι Αντιδήμαρχοι Κω, Παναγιώτης Αβρίθης, Αλέξανδρος Χρυσόπουλος και Ιωάννης Καλλούδης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας του τόπου, ο πρόεδρος Κοινότητας Αντιμάχειας, Νίκος Φραζής, ο δημοτικός σύμβουλος, Νικολιός Χατζηνικολάου, ο περιφερειακός σύμβουλος Ν.Αιγαίου, Γιάννης Κρητικός και ο επικεφαλής της ''Δύναμης Αλλαγής'', Γιώργος Κυρίτσης. 

Ο κόσμος με συγκίνηση συμμετείχε στη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με τη Φιλαρμονική της ΔΕ Ηρακλειδών να δίνει τον τόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του Μορφωτικού κι Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αντιμάχειας ''Η Πρόοδος'' Ιφιγένεια Αλαβέρα, με την πολύτιμη βοήθεια των γυναικών του χωριού, ετοίμασε και στόλισε τα κόλλυβα της Μεγαλόχαρης ενώ μοιρολόι στη Χάρη της έψαλε η κα Ευαγγελία Χατζησεβαστού.

Απόψε, ανήμερα της Παναγιάς, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αντιμάχεια θα πραγματοποιηθεί μεγάλο πανηγύρι με άφθονο φαγοπότι και πολύ χορό.

Λίγα λόγια για τη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου περιλαμβάνει κατά πρώτο λόγο το θάνατο και την ταφή της Παναγίας και κατά δεύτερο την ανάσταση και τη μετάστασή της στους ουρανούς

Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης και στην Ελλάδα γιορτάζεται από τη μία άκρη της Ελλάδος ως την άλλη με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβεια, τιμώντας έτσι το ιερότερο πρόσωπο της Ορθοδοξίας, την Παναγία.

Κατά γενική ομολογία ο Δεκαπενταύγουστος συνιστά το Πάσχα του καλοκαιριού. 

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ