Στη Λάρισα το 1ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο
Κοινωνικά
23/08/2022

 

Στη Λάρισα το 1ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο

 

Το 1ο Ιπποκράτειο Ιατρικό Συνέδριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνεται

από τις 2 μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου, του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω και του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών.
Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, αλλά και της Οργανωτικής Επιτροπής, καθηγητής Αθ. Γιαννούκας: «Η διοργάνωση του 1ου Επιστημονικού «Ιπποκράτειου» Ιατρικού Συνεδρίου του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σηματοδοτεί μια νέα εποχή εξωστρέφειας με σκοπό να αναδειχθούν αφενός η ιστορική πορεία και τα επιτεύγματα των 30 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος της Ιατρικής και αφετέρου να σηματοδοτηθεί η μελλοντική του πορεία στοχεύοντας στην Αριστεία στην εκπαίδευση, στην καινοτομία και στην έρευνα και στην αφοσίωσή μας για προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας. Το όραμά μας αυτό υπηρετείται και με την πρόσφατη απόφαση του Τμήματός μας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη λειτουργία από το 2023-24 Αγγλόφωνου Προπτυχιακού Προγράμματος Ιατρικής στη Λάρισα, αποτελώντας εμβληματική εξωστρεφή δράση για όλο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με πολλαπλά οφέλη για όλη την περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας».
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννούκα «με το Συνέδριο η Ιατρική Σχολή στοχεύει στην ευρεία συμμετοχή στο επιστημονικό πρόγραμμα των φοιτητών τόσο του Τμήματος όσο και των άλλων Ιατρικών Τμημάτων της χώρας, των αποφοίτων του Τμήματος που διάγουν λαμπρή σταδιοδρομία σε ιδρύματα του εξωτερικού και της αλλοδαπής, καθώς και την προβολή του πολύπλευρου εκπαιδευτικού, ερευνητικού, κλινικού και επιτελικού έργου του Τμήματός μας».
Το συνέδριο συμπίπτει και με τις ετήσιες εκδηλώσεις για την «Αέναη Επιστροφή του Ιπποκράτη στη Λάρισα» που συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας «Ο Ιπποκράτης». Επίσης, αναδεικνύεται περαιτέρω η ιπποκρατική παράδοση της Λάρισας μέσα από τη διαρκή συνεργασία με το Διεθνές Ιπποκράτειο ίδρυμα της Κω και το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών με σκοπό τη διεθνοποίηση των ιπποκρατικών ιδεών στον χώρο της Ιατρικής και ευρύτερα. Η επίσημη τελετή έναρξης του τριήμερου συνεδρίου έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα Ιπποκράτης στην Ιατρική Σχολή, με χαιρετισμούς επισήμων και εναρκτήρια ομιλία του καθηγητή Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Ζυρίχης, τ. καθηγητή Ιστορίας Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τ. προέδρου Διεθνούς Ιπποκρατείου Σ. Γερουλάνου για την Ιπποκρατική Ιατρική για να ακολουθήσει στο Β’ Αρχαίο Θέατρο η απόδοση του όρκου Ιπποκράτη από τους απόφοιτους.
Μεταξύ των προσκεκλημένων που θα παραστούν στο συνέδριο είναι και ο καθηγητής Πολιτικής και Διοίκησης της Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Imperial College στο Λονδίνο Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος θα προεδρεύσει σε στρογγυλή τράπεζα την πρώτη ημέρα για τις επιπτώσεις των καταστροφών στην υγεία, ενώ θα μιλήσει λίγο πριν το κλείσιμο του συνεδρίου για τα σύγχρονα συστήματα υγείας και την Ιατρική Εκπαίδευση.

 πηγή:eleftheria.gr