Επέστρεψε στην Καρδάμαινα ο καθιερωμένος αγώνας δρόμου ανήμερα της Γεννήσεως της Θεοτόκου
Κοινωνικά
08/09/2022

Με τη συμμετοχή αρκετών νέων παιδιών επέστρεψε στα κοινωνικά δρώμενα της Καρδάμαινας ο καθιερωμένος αγώνας δρόμου ανήμερα της εορτής της Γεννήσεως Θεοτόκου. 

Με σημείο εκκίνησης γνωστή τοποθεσία στον επαρχιακό Καρδάμαινας-Πυλίου και σημείο τερματισμού τον Ιερό Ναό Γεννήσεως Θεοτόκου, μια ομάδα μαθητιώσσας νεολαίας διένυσε τρέχοντας απόσταση 1,5 χιλιομέτρου αναβιώνοντας ξανά μετά από τρία χρόνια ένα έθιμο που μετρά τουλάχιστον 25 έτη ζωής.

Ο πρώην διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Καρδάμαινας, Νικόλαος Ιερομνήμων, που παρότι έχει συνταξιοδοτηθεί εξακολουθεί να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου καταγωγής του, σε δηλώσεις του στο Kos Tv, υπενθυμίζει ότι ο αγώνας δρόμου καθιερώθηκε ως τρόπος συνάντησης των βοσκών στο κέντρο του χωριού από το βουνό κάθε χρόνο για προσκύνηση στην Παναγία και για διασκέδαση στο πανηγύρι.

Ο πρόεδρος Κοινότητας Καρδάμαινας, Νίκος Πόγιας, από τη μεριά του ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλον τον κόσμο με υγεία, εξέφρασε τη χαρά του που πραγματοποιήθηκε ξανά ο αγώνας δρόμου και κάλεσε τους συμπολίτες μας να τιμήσουν τον αποψινό χορό της κούπας και το παραδοσιακό  πανηγύρι στο προαύλιο του Ιερού Ναού Γεννήσεως Θεοτόκου. 

Ευχάριστη έκπληξη στη διεξαγωγή του αγώνα δρόμου στην Καρδάμαινα αποτέλεσε η συμμετοχή σε αυτόν ενός επαναλαμβανόμενου τουρίστα από την Ουαλία που επισκέπτεται το νησί μας για 30 συναπτά έτη. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ