Πλήθος κόσμου στο χορό της κούπας στο προαύλιο του Ι.Ν Γεννήσεως Θεοτόκου Καρδάμαινας
Κοινωνικά
08/09/2022

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε απόψε Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής της Γεννήσεως της Θεοτόκου στο προαύλιο του φερώνυμου Ιερού Ναού Καρδάμαινας για να παρακολουθήσει τον πατροπαράδοτο χορό της κούπας που επιστρέφει φέτος στη ζωή μας μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας. 

Τη διοργάνωση αυτού του μεγάλου πανηγυριού ανέλαβε και φέτος, όπως και κάθε άλλη χρονιά, η αδελφότητα της ενορίας του Ιερού Ναού Γεννήσεως Θεοτόκου Καρδάμαινας και ο εφημέριος, π. Ιωάννης Περαντωνάκης. 

Το πιο θερμό χειροκρότημα κέρδισαν τα παιδιά του Λυκείου Ελληνίδων Καρδάμαινας που χάρισαν στο κοινό ένα σύντομο χορευτικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χορός της κούπας είναι ένα έθιμο που παραμένει ζωντανό στο χωριό της Καρδάμαινας με το πέρας των χρόνων παρότι δεν έχει πλέον τον παρελθοντικό του συμβολισμό αυτόν του "νυφοπάζαρου". 

Στο μεγάλο πανηγύρι της Καρδάμαινας το δικό τους παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, ο Περιφερειακός σύμβουλος Ν.Αιγαίου, Γιάννης Κρητικός, οι Αντιδήμαρχοι Σταμάτης Καμπουράκης και Αλέξανδρος Χρυσόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος, Νικολιός Χατζηνικολάου. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ