Η ανακοίνωση της Β' ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Κοινωνικά
09/09/2022

Για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί συνάδελφοι το Δ.Σ της Β’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ σας εύχεται μια καλή δημιουργική και αγωνιστική χρονιά. Καλωσορίζουμε τους καινούριους νεοδιόριστους και αναπληρωτές και ευχόμαστε στους μεν πρώτους καλή σταδιοδρομία ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί και στους δε γρήγορη μονιμοποίηση.

Τα τρία τελευταία χρόνια τα νησιά του Ν.Αιγαίου γέμισαν με νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς αρχή γενομένη από τους συναδέλφους της ειδικής αγωγής . Η επιτακτική ανάγκη προσλήψεων και κάτω από την πίεση του κλάδου έφερε εν μέρει ένα αποτέλεσμα που όμως δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί αφού πανελλαδικά οι προσλήψεις αναπληρωτών είναι πάρα πολλές. Μαζί όμως με τις προσλήψεις νεοδιόριστων και αναπληρωτών αναδείχθηκαν στην περιοχή μας και όχι μόνο τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος .

Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι δεκάδες εκπαιδευτικοί, που τοποθετούνται ως αναπληρωτές ή διορίζονται στην περιφέρεια ΔΩΔΕΚΑΝΉΣΟΥ , έρχονται αντιμέτωποι με το άγχος και την ανασφάλεια για το πώς θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας: τον εξαντλητικό μαραθώνιο της εύρεσης ή συντήρησης κατοικίας, τα υπέρογκα ποσά στην μετακίνηση, την ακρίβεια σε όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης και την ακρίβεια στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Η κατάσταση αυτή είναι ακόμα πιο έντονη και δύσκολη για όσους από αυτούς ο μόνιμος τόπος κατοικίας τους είναι εκτός Δωδεκανήσου δηλαδή την πλειοψηφία των εκπαιδευτικών. Οι ευχές , η χαρά και τα συγχαρητήρια για τις προσλήψεις μετατράπηκαν σε αγωνία, πόνο, χωρισμούς οικογενειών , οικονομική ανασφάλεια . Αγαπητοί συνάδελφοι δεν πρέπει να αφήσουμε να γκρεμίσουν τα όνειρα μας. Τώρα θα πρέπει να παρθούν μέτρα ανακούφισης .

Ενδεικτικά σας αναφέρω κάποιες προτάσεις που με την πίεση όλων μας προς το υπουργείο αλλά και στους τοπικούς άρχοντες πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα. Δεκτές φυσικά και προτάσεις από εσάς που είστε το σώμα αλλά και η ψυχή της ΕΛΜΕ μας.

Να σταματήσει το καθεστώς της ελαστικής εργασίας των εκπαιδευτικών, προχωρώντας σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς όλων των αναπληρωτών. 

Να γίνουν συμβάσεις, ώστε να αξιοποιηθούν διαμερίσματα, δωμάτια, εστίες και ξενοδοχεία για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων. 

Να υπάρξει επιδότηση ενοικίου και διαβίωσης στα 200€ το μήνα καθώς και αύξησης του επιδόματος παραμεθορίου.

Να υπάρχει δωρεάν σίτιση για τους εκπαιδευτικούς στις στρατιωτικές λέσχες. Να δημιουργηθούν λέσχες σίτισης σε κεντρική περιοχή ή να αξιοποιηθούν τοπικά εστιατόρια.

Να υπάρξει δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος. 

Να δημιουργηθούν δρομολόγια λεωφορείων από και προς τους χώρους δουλειάς των εκπαιδευτικών . Ας μην μείνουμε λοιπόν μόνο στα ευχολόγια , τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται με συνεχείς αγώνες.

 

Για το Δ.Σ της Β’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ