Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης θα παρέχει και φέτος ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου που το έχουν ανάγκη
Κοινωνικά
29/09/2022

Σύσκεψη με τους ενδιαφερόμενους καθηγητές το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στο Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ

Προ των πυλών βρίσκεται η έναρξη των μαθημάτων του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης το οποίο θα λειτουργήσει για 3η συνεχόμενη χρονιά στο νησί μας, υπό την αιγίδα του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ.

Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη-συνάντηση των εκπαιδευτικών του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα που ενδιαφέρονται να στηρίξουν αυτό το σημαντικό εγχείρημα που μοναδικό στόχο έχει την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών της Κω.

Ο υπεύθυνος του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, Δημήτρης Τσάμπαλας, σε δηλώσεις του, υπογραμμίζει ότι περυσι αυτή η κοινωνική δράση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία καθώς την ενισχυτική διδασκαλία για Γυμνάσιο και Λύκειο παρακολούθησαν 50 παιδιά ενώ οι συνεργαζόμενοι καθηγητές ανέρχονταν σε 20! Ο ίδιος, υπενθύμισε ότι το σχολικό έτος 2021-2022 είχε αρκετά προβλήματα λόγω της εφαρμογής του υγειονομικού πρωτοκόλλου για την προστασία από τον κορωνοϊό. 

Παρόλα αυτά, η φετινή χρονιά δεν θα είναι απαλλαγμένη από προβλήματα καθώς πολλά νοικοκυρία θα πληγούν από το κύμα ακρίβειας σε ενέργεια και σε αγαθά πρώτης ανάγκης με συνέπεια να δυσκολευτούν να διαχειριστούν το κόστος των ιδιωτικών φροντιστηρίων για τα παιδιά τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τυπικές εγγραφές για το φετικό Λαϊκό Φροντιστήριο θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Ρεπορτάζ