Με σαφή αιτήματα υπέρ των εργαζομένων στον τουρισμό η παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω στην Ένωση Ξενοδόχων Κω
Κοινωνικά
03/10/2022

Με ξεκάθαρο τρόπο διατυπώθηκαν οι διεκδικήσεις του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω υπέρ των εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμο κατά την αποψινή παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Κω.

Η μάχιμη πρόεδρος του Σωματείου, Ιωάννα Λάμπρου, υπογράμμισε ότι οι εποχικοί εργαζόμενοι του νησιού μας, με τους μισθούς πείνας που λαμβάνουν, μετά τα δύσκολα χρόνια της πανδημίας, φέτος έρχονται αντιμέτωποι με την ενεργειακή κρίση και το κύμα ακριβείας ακόμη και σε αγαθά πρώτης ανάγκης.

Η κ.Λαμπρου ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας για την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων της Κω στον τουριστικο- επισιτιστικό κλάδο που ουσιαστικά εμπεριέχονται στο τρίπτυχο 5νθημερο-8ωρο-40ωρο, θα είναι συνεχής κι ολοένα θα κλιμακώνεται. Η ίδια, σημείωσε ότι μισθοί όχι κάτω των 900 ευρώ θα πρέπει να θεωρούνται οι μόνοι αξιοπρεπείς. 

Η αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω, Κική Μακρή, παίρνοντας το λόγο, τόνισε ότι στα αιτήματα υπέρ των εργαζομένων συμπεριλαμβάνεται και η διευθέτηση των ζητημάτων που αφορούν τους υπαλλήλους του Ομίλου "Κυπριωτης" που σε μια νύχτα, όπως είπε η ίδια χαρακτηριστικά, άλλαξαν εργοδότη.

Η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, παράλληλα, κάλεσαν τους συναδέλφους τους να δηλώσουν βροντερό παρόν στη Γενική Συνέλευση του που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ.

Σημειώνεται ότι τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Κω ήταν κλειστά και δεν κατέστη εφικτή η παράδοση του υπομνήματος για την υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης στους ιθύνοντες από την αντιπροσωπεία του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω.

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ