Κ.Γαβαλά: Η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για την σοβαρότητα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων Κω και Ρόδου
Κοινωνικά
13/10/2022

Για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους νοσοκομειακούς γιατρούς αναφέρθηκε για άλλη μια φορά, η  πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών κα. Κατερίνα Γαβαλά, η οποία  επισημαίνει ότι οι μετακινήσεις παθολόγων από αλλά νοσοκομεία συνεχίζονται, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου, όμως  δεν επαρκούν για την υγειονομική κάλυψη των μόνιμων κατοίκων και των εκατοντάδων επισκεπτών που συνεχίζουν να υπάρχουν στο νησί μας, παρότι γίνονται προσπάθειες από τοπικά στελέχη, όμως όλα δείχνουν ότι η πολιτεία αδιαφορεί, τόνισε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του νοσοκομείου της Κω, η οποία συνέχισε λέγοντας ότι  προσωπικό δεν φτάνει να καλύψει τις ανάγκες των νοσοκομείων σε Κω και Ρόδο και δυστυχώς  «Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι».

Μπορεί στα  χαρτιά να φαίνεται ότι το νοσοκομείο της Κω έχει  καλύψει τις θέσεις εργασίας βάσει του υπάρχοντος οργανισμού του νοσοκομείου της Κω, όμως αυτός δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό, αφού είναι απαρχαιωμένος,  με παλιά δημογραφικά δεδομένα. Αναφορικά με την  καταγγελία γιατρού στην εισαγγελία της Κω , που έχει γίνει γνωστό στην τοπική κοινωνία και θέτει  την κυβέρνηση προ των ευθυνών της, η κ.Γαβαλά σημείωσε πως έχουν γίνει καταγγελίες κι άλλες φορές, αλλά δυστυχώς η πολιτεία δε δίνει λύσεις.

Έχουμε φτάσει ξανά, στο σημείο να χρειάζεται ως τοπική κοινωνία «να βγούμε, στις πλατείες στα μπαλκόνια και στα παράθυρα της τηλεόρασης για να βρεθούν λύσεις» επισήμανε η κ. Γαβαλά.

Ρεπορτάζ