Παρουσίαση του βραβευμένου Ελληνικού πρωϊνού στο ξενοδοχείο «kosta Palace» για τους μαθητές του δημοτικού Ζηπαρίου
Κοινωνικά
25/10/2022

 

 Το Ελληνικό Πρωινό στα ξενοδοχεία, στηρίζεται στην ανάδειξη των γευστικών θησαυρών  και τη  γαστρονομία κάθε τόπου.

Σε αυτό πλαίσιο ο όμιλος Koulias παρουσίασε-διαδραστικά- στους μαθητές του δημοτικού σχολείου Ζηπαρίου, τις αξίες του σωστού Ελληνικού πρωινού, βασισμένο  σε αγνά , ντόπια παραδοσιακά προϊόντα της Κω.

Η κ.Ελένη Μπάση γενική διευθύντρια του ομίλου, παρουσίασε με απλοϊκό τρόπο τη σπουδαιότητα της σωστής ισορροπημένης διατροφής για την καλή υγεία του οργανισμού, με  βάση  την ιπποκρατική αντίληψη σε συνεργασία  με τη διαιτολόγο διατροφολόγο του νησιού μας κ.Χρυσάνθη Αρβανιτάκη η οποία επισήμανε την αξία του σωστού  πρωινού  που αποτελεί,  από τα πιο σημαντικά γεύματα της ημέρας, ειδικότερα για τα παιδιά, που βρίσκονται σε περίοδο ανάπτυξης. 

Μέσα από τις παρουσιάσεις, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις δύο εισηγήτριες  και να εκφράσουν απορίες τους σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες!

Στο τέλος της παρουσίασης-συζήτησης,  οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το βραβευμένο πρωινό του ξενοδοχείου «Kosta Palace» δια χειρός της μαγείρισσας κ.Αναστασίας, όλα φτιαγμένα από αγνά ντόπια προϊόντα, γεγονός που έχει φέρει πολλά βραβεία στο ξενοδοχείο «Kosta Palace» . Επίσης τα παιδιά, πριν φύγουν, πήραν δωράκια, Λεβάντες, φτιαγμένες σε ειδικά διακοσμημένα σακουλάκια για να μπουν αρωματικά στις ντουλάπες. Οι Λεβάντες και όλα τα αρωματικά βότανα και φυτά , όπως εξήγησε η κ.Μπάση, καλλιεργούνται στα ξενοδοχεία του ομίλου Κουλιά!

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ