Δημήτρης Μυλωνάς: Προσοχή στα παράνομα κυκλώματα απατεώνων!
Κοινωνικά
28/10/2022

ΘΕΜΑ:ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

 

---Κυκλώματα απατεώνων που αν και καταγγέλλονταιδυστυχώς παραμένουν ασύλληπτα!

Άκουγα για τέτοιακυκλώματα, τα διάβαζα στον ημερήσιο τύπο και γελούσα μέχρι που σήμερα το πρωί 25-10-2022 ημέρα Τρίτη 9.15’ κτύπησε το κινητό μου τηλέφωνο.

---κ. Μυλωνα, σας τηλεφωνώ από την ΑΛΓΑ ΜΠΑΝΚ, έχουμε μια επιταγή για την σύζυγο σας που αφορά καθυστερούμενα ποσά συντάξεων 26.000 ευρώ και η επιταγή λήγει σήμερα! Τηλεφώνησα στην σύζυγο σας και μου είπε να μιλήσω μαζί σας!

---Πως προέκυψε αυτό το ποσό; Ερωτώ.

---Αυτό δεν το ξέρω μου απαντά και δεν ενδιαφέρει. Για να σας κάνω την κατάθεση στον λογαριασμό της συζύγου σας θα πρέπει να καταθέσετε τον φόρο που αντιστοιχεί που είναι 5.120,00 ευρώ στον λογαριασμό που θα σας δώσω άλλα αυτή η κατάθεση πρέπει να γίνει μόνο με μετρητά!

Οσυνομιλητής μου είπε τα ίδια ακριβώς στην σύζυγο μου,  η οποία έτρεξε στο κατάστημα της τράπεζας να κάνει την συναλλαγή.

Κάτι δεν μου αρεσε στον τρόπο που μου ειπαν για την συναλλαγη. Υποχρεωταικά μετρητά σε εποχή webbanging;Ετρεξακαι γω στο τραπεζικό κατάστημα και πρόλαβα να σταματήσω την συναλλαγή. Υποψιάστηκα ότι πρόκειται για απατεωνιά όπως αυτές που κατά καιρούςδιαβάζουμε .

Έδωσα τον αριθμό του τηλεφώνου που κάλεσανεμένα και την σύζυγο μου στην τράπεζα. Διαμαρτυρήθηκα για το πώς δόθηκαν τα προσωπικά δεδομένα και τα τραπεζικά στοιχεια της γυναίκας μου σε άγνωστοτρίτοπρόσωπο η τέλοςπάντων να μου που τα βρήκαν τα στοιχέια της Η τράπεζααρνήθηκε την συμμετοχή της άλλα τα ερωτηματικάπαραμένουν: ποιοέδωσε στον απατεώνα τα στοιχεια της συνταξιοδότησηςτης συζύγου μου.

Στην συνέχεια κατήγγειλα στην  WIND που ανήκουν το τηλεφωνά μας το γεγονός χωρίς να μπορούν να μου πουν σε ποιον ανήκει το τηλέφωνοκλήσης του απατεώνα και ποιος έδωσε στους απατεώνες τα τηλεφωνά μας, η την στιγμή του τηλεφωνήματος ποιο είναι το στιγμάς του απατεώνα και τι θα κάνουν για τον εντοπισμό του; Σιωπή!

Στην συνέχειακατήγγειλα τα γεγονότα στο Αστυνομικό τμήμα Κω πάλι χωρίς κανένααποτέλεσμα.

Σίγουρα δεν πρόκειται να ενεργήσει κανένας για τον εντοπισμό του απατεώνα και του κυκλώματος.

Επικαλούμαι την προσοχήόσωνδιαβάσουν το κείμενο μου να μην ενδώσουν.

Δυστυχώς οι πολίτες είναι απροστάτευτοι από τηνελευθέριακίνησης των τραπεζών, των εταιρειώνκινητήςτηλεφωνίαςαλλά και την απουσία ή αδυναμία των εκλεκτικώνμηχανισμών του Ελληνικού κράτους.

.

 

Δημήτρης Μυλωνάς  πολ. μηχ.