Με λαμπρότητα ο Εσπερινός της Ανακομιδής του Λειψάνου του Αγ. Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον Ι.Ν Αγ.Γεωργίου Ν.Αλικαρνασσού
Κοινωνικά
02/11/2022

Με λαμπρότητα και με την παρουσία πολλών πιστών τελέσθηκε απόψε Τετάρτη 2 Νοεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ν.Αλικαρνασσού πόλεως Κω.

Του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ Ναθαναήλ, συμπαραστατούμενος από εκπροσώπους του τοπικού κλήρου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του Πανηγυρικού Εσπερινού, ο θεολόγος, Θεόφιλος Μουζουράκης παρέδωσε στο Σεβασμιώτατο κ.κ Ναθαναήλ τo ιερό κειμήλιο του παλαιού Ρώσικου Ιερού Ευαγγελίου που προέρχεται από τον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της απέναντι Αλικαρνασσού. Πρόκειται για μια στιγμή που συγκίνησε όλους τους παρευρισκομένους στον Ναό, μια στιγμή που περίμενε πολύς κόσμος και δη ο Μητροπολίτης μας. 

Ο ίδιος, άλλωστε, στο σύντομο κήρυγμά του, δε λησμόνησε να ευχαριστήσει από καρδιάς ορισμένους ανθρώπους που πάλεψαν πραγματικά για την ανέγερση και λειτουργία του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού και οι οποίοι απόψε ήταν παρόντες όπως ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Κω "Ο Ηρόδοτος", Μανώλης Τσιγαράς, ο νυν πρόεδρος, Αλέκος Μαρκόγλου και ο Θεοδόσης Βαρκάς, πολιτικός μηχανικός και πρώην Δήμαρχος Ηρακλειδών. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην οικογένεια Σπύρου που διατηρούσε με ευλάβεια τη γνήσια Ιερή Εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Πετρουμιανού, την οποία μπορούν να προσκυνούν πλέον όλοι οι πιστοί του νησιού μας στο ''σπίτι'' της. 

Ο Μητροπολίτης μας, αναφέρθηκε, επίσης, στην εορτή της Ανακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, η μνήμη της οποίας μας υπενθυμίζει την άρρηκτη σχέση Θεού κι ανθρώπου.

Το δικό τους παρών στον Εσπερινό έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, ο πρόεδρος Κοινότητας Ασφενδιού, Μιχάλης Γιωργαλλής, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιών Πολεμιστών Κω, Ματθαίος Καζαμίας κ.α

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ