Με ευλάβεια και κατάνυξη ο Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Κω
Κοινωνικά
08/11/2022

Με τη δέουσα επισημότητα και ιεροπρέπεια τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Νεκταρίου στην Ιερά Μονή του στην Κω παρουσία πλήθους προσκυνητών που κατέκλυσε τους χώρους της μονής.

Στον εσπερινό συγχοροστάτησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Αγκύρας κ. Ιερεμίας και Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναηλ, συμπαραστατούμενοι από τον συντοπίτη μας Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτη π. Ναθαναήλ ο οποίος βρίσκεται και φέτος για αυτή την εορτή στο νησί μας, τον Γεν. Αρχιερατικό π. Ιωάννη τους Αρχιμανδρίτες π. Ιωακείμ και π. Νεκτάριο και τους Ιερείς π. Αναστάσιο Τσουκνιά και π. Κωνσταντίνο Καματερό. Παρούσες ήταν επίσης η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής γερόντισσα Ευπραξία και οι μοναχές.

Ο εσπερινός τελέστηκε υπό το φώς των κεριών σε ατμόσφαιρα ,μυστηριακή και κατανυκτική . Παρόντες μεταξύ άλλων, ήταν ο αστυνομικός διευθυντής  ταξίαρχος Λουκάς Θάνος, o  Πρόεδρος του συνδέσμου παλαιών πολεμιστών-απογόνων Ματθαίος Καζαμίας και πλήθος πιστών που βρέθηκαν στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου για να προσκυνήσουν.

 

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ