Στα επισκέψιμα οινοποιεία της Κω ''AKRANI'' & ''Χατζηεμμανουήλ'' ο Δήμαρχος λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού
Κοινωνικά
13/11/2022

Στα δυο επισκέψιμα οινοποιεία του νησιού μας ''AKRANI'' και ''Χατζηεμμανουήλ'' που χθες Κυριακή 13 Νοεμβρίου είναι ανοιχτά για το κοινό λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού, βρέθηκε ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Νικηταράς, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Σέβη Βλάχου και την ειδική σύμβουλο του σε θέματα Πρόνοιας, Σταματία Κανταρζή.

Η βόλτα του κ.Νικηταρά είχε αφετηρία το οινοποιείο ''AKRANI'' όπου τον υποδέχθηκε εγκάρδια η ιδιοκτήτρια και οινοπαραγωγός, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου. Ο Δήμαρχος με την συντροφία του δοκίμασε κάποιες ξεχωριστές ετικέτες κρασιών κι έπειτα περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους του οινοποιείου. Η κ.Τριανταφυλλοπούλου φρόντισε ώστε οι επίσημοι προσκεκλημένοι της να λάβουν βασικές γνώσεις για την τέχνη της οινοπαραγωγής η οποία τελικά δίνει μοναδικά αποτελέσματα που διαφημίζουν το νησί μας σε όλον τον κόσμο. Η ίδια, τόνισε για μια ακόμη μια φορά, τη σπουδαιότητα της διασύνδεσης του πρωτογενούς με τον τριτογενή τομέα στην Κω, με το Δήμαρχο αλλά και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού να συνηγορούν σε αυτό. Ο κ.Νικηταράς αλλά και η κ.Βλάχου συνεχάρησαν την κ.Τριανταφυλλοπούλου για την άρτια δουλεία που επιτελεί και την ευχαρίστησαν που μέσα από τους θεσμικούς ρόλους που κατέχει προωθεί αδιάκοπα το νησιωτικό μας τόπο και τα προϊόντα του. Μάλιστα, και οι δυο ευχήθηκαν οι δρόμοι του κρασιού σύντομα να διασταυρωθούν με τους δρόμους του λαδιού. 

Η σημερινή διαδρομή του Δημάρχου Κω και των συνεργατών του συνεχίστηκε στο οινοποιείο ''Χατζηεμμανουήλ'' όπου επικρατούσε μια εξίσου ζεστή ατμόσφαιρα με αυτήν του οινοποιείου ''AKRANI'' ενώ προέκυψαν κι ευχάριστες εκπλήξεις καθώς μεταξύ μιας μεγάλης συντροφιάς που απολάμβανε κρασί βρισκόταν αφενός ο αγαπητός σε όλους, Κώστας Χατζηεμμανουήλ κι αφετέρου ο παλαιός γνώριμος του κ.Νικηταρά, ο Ασφενδιανός Παναγιώτης Μαντούκος. Ο Δήμαρχος φανερά χαρούμενος γι' αυτό το αντάμωμα μοιράστηκε λίγα λεπτά με τον συμπατριώτη του ανασύροντας μνήμες των παιδικών του χρόνων. Έπειτα, ο ίδιος βρέθηκε στο κελάρι του οινοποιείου ΄΄Χατζηεμμανουήλ'' με τον ιδιοκτήτη και οινοπαραγωγό, Βασίλη Χατζηεμμανουήλ. 

Ο Δήμαρχος Κω, σε δηλώσεις του, επεσήμανε ότι ο Οινοτουρισμός στο νησί μας γνωρίζει άνθιση καθώς όλο και περισσότεροι ξένοι επισκέπτες επιλέγουν τα τοπικά οινοποιεία για να γευθούν τα ξεχωριστά και μάλιστα βραβευμένα κρασιά μας ενώ παράλληλα είναι εκείνοι που δεν παύουν να αναπτύσσουν και να διατηρούν στενές σχέσεις με τους ντόπιους κατοίκους. Ο κ.Νικηταράς, τόνισε ότι αυτό είναι τελικά το συγκριτικό πλεονέκτημα της Κω. 

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σέβη Βλάχου, με τη σειρά της, σημείωσε ότι οι επαναλαμβανόμενοι τουρίστες ήταν και θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές των αρετών του ευλογημένου τόπου μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο οινοποιείο ''Χατζηεμμανουήλ'' αυτήν τη στιγμή συνυπάρχουν τρεις γενιές, ο παππούς Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ, ο γιός, Βασίλης και ο εγγονός, Κωνσταντίνος. 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ