Σε από κοινού αθλοπαιδίες επιδόθηκαν μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω & παιδιά του Σβουρένειου στην Παναγιά Τσουκαλαριά
Κοινωνικά
15/11/2022

Απερίγραπτη χαρά αισθάνθηκε σήμερα μερίδα μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω στις από κοινού αθλοπαιδίες με παιδιά του Σβουρένειου ΚΔΑΠ μεΑ πέριξ της Παναγίας Τσουκαλαριάς. Σε αυτό το ζηλευτό φυσικό τοπίο, αγόρια και κορίτσια επιδόθηκαν στην τοξοβολία, το τρέξιμο σε ανώμαλο δρόμο, τα βελάκια και τον ακοντισμό.

Αυτές οι δραστηριότητες εντάσσονται στην από τριετίας στενή συνεργασία των δυο σχολικών ιδρυμάτων με βασικό σκοπό την κοινωνικοποίηση των παιδιών με ειδικές δεξιότητες και την καλλιέργεια σε αυτά της ενσυναίσθησης. Ουσιαστικά, το όλο εγχείρημα αφορά τη θεματική ενότητα με τίτλο ‘’Συμπερίληψη στη Δράση’’ με εξαιρετικά αποτελέσματα για τα παιδιά του Σβουρένειου.

Ο δάσκαλος κι υποδιευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω, Δημήτρης Έψιμος και η κοινωνική λειτουργός του Σβουρένειου, Στέλλα Αρίδα, σε δηλώσεις τους στην κάμερα του Kos Tv, επισημαίνουν ότι οι συχνές συνέργειες των Δημοτικών Σχολείων του νησιού μας με τα παιδιά με ειδικές ανάγκες δίνουν στα τελευταία κουράγιο και πνοή ενώ διδάσκουν στους μαθητές το σεβασμό προς το συνάνθρωπο.

Ο κ. Έψιμος και η κα Αρίδα δε λησμονούν να ευχαριστήσουν θερμά το Φοιβο Κω για την πολύτιμη συμβολή στην πραγματοποίηση της σημερινής δράσης τοξοβολίας καθώς οι αρμόδιοι εκπαιδευτές μερίμνησαν για τη μεταφορά του ειδικού εξοπλισμού και τη διδαχή των βασικών αρχών του αθλήματος στα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω και του Σβουρένειου.

Πολλά τα συγχαρητήρια στον αεικίνητο διευθυντή του Σβουρένειου, Κώστα Χατζηδαυίδ και στις αμέτρητες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει κι υλοποιεί με μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ