Με επισημότητα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην πόλη της Κω
Κοινωνικά
21/11/2022

Δοξολογία στον Ι.Ν Αγ. Γεωργίου Αρρεναγωγείου, Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο & κατάθεση στεφάνου στο Βωμό της Πατρίδας

Με τη δέουσα επισημότητα έλαβαν χώρα σήμερα στο νησί μας οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανήμερα των Ειδοσίων της Θεοτόκου.

Συγκεκριμένα, με λαμπρότητα τελέσθηκε η Δοξολογία στον Παλαιό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αρρεναγωγείου πόλεως Κω χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ναθαναήλ και με την παρουσία των Τοπικών Αρχών, των Μαζικών Φορέων και του Λαού. Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντισυνταγματάρχης Πυροβολικού της 80 ΑΔΤΕ, Καλλιατζής Κωνσταντίνος, με έμφαση στην έντονη Τουρκική προκλητικότητα της περιόδου και την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας ενάντια οποιασδήποτε απειλής. 

Έπειτα ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Ηρώωνκαθώς και κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας.

Στεφάνια κατέθεσαν, για το Δήμο Κω, ο Αντιδήμαρχος, Σταμάτης Καμπουράκης, για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο διοικητής 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Σπυρίδων Κογιάννης, για την Π.Ε Κω, η Αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου Ν.Αιγαίου, Ευριδίκη Νάκη, για τη Β' Αστυνομική Δ/ση Δωδεκανήσου ο Αστυνομικός Δ/ντης, Ταξίαρχος Λουκάς Θάνος, εκπρόσωποι της Λιμενικής Αρχής Κω και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω, για το Σύνδεσμο Εθελοντών Παλαιών Πολεμιστών, Ριμινιτών Κω, ο πρόεδρος, Ματθαίος Καζαμίας, εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Κω και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών & Υπασπιστών Κω-Νισύρου και τέλος για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Παράστημα Κω, η πρόεδρος Ειρήνη Παναγιωτοπούλου. 

Τις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η ειδική σύμβουλος Δημάρχου Κω σε θέματα Πρόνοιας, Σταματία Κανταρζή, ο πρόεδρος ΔΕΥΑΚ, Κωνσταντίνος Ζαχαρός, ο Ιμάμης Κω, Ιρφάν Τράμπα, η πρόεδρος ΒΑΚΟΥΦ Κω, Ελβάν Κοτζαογλάν, ο πρόεδρος Κοινότητας Ασφενδιού, Μιχάλης Γιωργαλλής κ.α

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ