ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΣΔ: Στο νησί του Ιπποκράτη, η υγεία ασθενεί εδώ και χρόνια!
Κοινωνικά
26/11/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την δευτεροβάθμια Υγεία μονιμοποιεί το διαρκές έγκλημα σε βάρος της προστασίας της Υγείας του λαού.

Στο νησί του Ιπποκράτη του πατέρα της Ιατρικής, η υγεία ασθενεί εδώ και χρόνια. Η πανδημία φανέρωσε πόσο επικίνδυνες είναι οι διαχρονικές ελλείψεις και τα κενά,ιδιαίτερα στα νησιά μας.

Εκατοντάδες κόσμου βγήκαν στο δρόμο, για να για να διαμαρτυρηθούν για τις ετεροχρονισμένες παροχές υγείας στα νησιά μας. Εργατικά  σωματεία και υγειονομικοίδεν έχουν σταματήσει να αγωνίζονται, για να διασφαλίσουν σύγχρονες παροχέςμε μόνιμο υγειονομικό και ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και εγκαταστάσεις.

Αιτήματα και διεκδικήσεις που και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ  δεν υιοθέτησε, γιατί η πολιτική της γραμμή είναι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, δλδ αυτή της στήριξης της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης.

Γι’ αυτό και η  περατζάδα Υπουργών, υπευθύνων ακόμα και του Πρωθυπουργού,έγινε για να κατευνάσει και όχι για να λύσει τα οξυμένα προβλήματα.

Το Ν/Σ για την δευτεροβάθμια περίθαλψη δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Οι ασθενείς θα αναγκαστούν να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, ενώ οι γιατροί -χορτασμένοι πια από τα χειροκροτήματα- μπορούν να κάνουν ελεύθερα «άγρα πελατών» σε ξεχαρβαλωμένες, υποστελεχωμένες δημόσιες κατ’όνομα δημόσιες δομές, που θα λειτουργούν ουσιαστικά ως προθάλαμος των ιδιωτικών δομών και παροχών.

 

Οι ασθενείς-πελάτες … «ελεύθερα» θα επιλέγουν να ζήσουν ή να πεθάνουν στις ατέλειωτες ουρές, ή να δώσουν ότι έχουν και δεν έχουν για την υγειά τους.

Ντροπή τους! Είναι επικίνδυνοι και ανάλγητοι! Ονομάζουν πρόοδο την οπισθοδρόμηση σε εποχές, που οι άνθρωποι πουλούσαν τα σπίτια και τα υπάρχοντά τους για μια απλή εγχείρηση.

 

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ, υπηρετώντας με την σειρά τους και τον τρόπο τουςτην ίδια αντιλαϊκή-ανθυγιεινή πολιτική κατεύθυνση, έφεραν σε αυτήν την δύσκολη θέση εργαζόμενους και βιοπαλαιστές. Να τρέμει το φυλλοκάρδιτους, επειδή οι υπάρχουσες δημόσιες δομές δεν μπορούν να τους προσφέρουν ούτε τα στοιχειώδη.

 

Όλοι τους έβαλαν τις ανάγκες της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας σε δεύτερη μοίρα,την ίδια ώρα που δίνουν  δισεκατομμύρια ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους και τα μεγαθήρια στον χώρο της Υγείας που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο.

 

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με την αθλιότητα και να γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής τους.

 

Το Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ και τα σωματεία του ΑΠΑΙΤΟΥΝ:

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑτο εγκληματικό νομοσχέδιο!

 

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ.Δ. καλεί σωματεία της περιοχής δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φορείς και συλλόγουςνα δώσουν την μάχη για να μην περάσει η πολιτική που επιλέγει τα κέρδη των λίγων, για να μην βρίσκουν την υγειά τους οι πολλοί.

 

  • Για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας.

  • Για τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό τους.

  • Για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

  • Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας.

  • Για να επανα-λειτουργήσουν πλήρως στελεχωμένες όλες οι δομές.

 

 26/11/22