Με ενδιαφέρον και μεγάλη προσέλευση η ομιλία του ψυχολόγου Α. Υφαντίδη: «Μεγαλώνοντας παιδιά – αθλητές στην ψηφιακή εποχή»
Κοινωνικά
26/11/2022

Με μεγάλο ενδιαφέρον, η ομιλία με τον ψυχολόγο υψηλής απόδοσης – επικοινωνιολόγο κ. Αχιλλέα Υφαντίδη, το Σάββατο 26/11 στο Λαογραφικό Μουσείο – Χάνι, σε συνδιοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Κω, του ΚΕΚ Γεννηματάς Περιφέρειας Ν. Αιγαίου & του Ομίλου Αντισφαίρισης Κω. 

Ο κ. Υφαντίδης  αναφέρθηκε σε όσα έχει να αντιμετωπίσει ο Ελληνικός Αθλητισμός, που εισέρχεται στη νέα Ψηφιακή Εποχή, αποκτώντας ένα ανοικτό κι εξωστρεφές μέσο διαφάνειας, ισονομίας, αντικειμενικής αξιολόγησης και στρατηγικού σχεδιασμού. Οι αθλητικές επιστήμες αποκτούν ένα εργαλείο ανάπτυξης και συστηματικής αποτύπωσης του ανθρώπινου δυναμικού, των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο ψυχολόγος κ.Υφαντιδης επισήμανε την ανάγκη της επικοινωνίας, του αυτοσεβασμού, της αυτοπεποίθησης , την ανάγκη που έχουν οι αθλητές να ακούνε και να συνεργάζονται, ενώ παρότρυνε  τους γονείς  να παιρνούν μηνύματα για το διαδίκτυο στα παιδιά και να στέκονται στο πλευρό τους.

Το σημαντικό στοιχείο της εκδήλωσης ήταν η μεγάλη συμμετοχή παιδιών  οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη διαδραστική ομιλία του κ.Υφαντιδη  ο οποίος έδωσε βήμα στα παιδιά να εκφραστούν και να θέσουν τους δικούς τους προβληματισμούς.

Με ένα μοναδικό τρόπο ο κ.Υφαντιδης  πέρασε πολλά στοιχεία της ψυχολογίας των μικρών αθλητών στους προπονητές και στους γονείς που παρακολούθησαν με με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση.

Τέλος, έδωσε το μήνυμα της αξίας του να αναγνωρίζει ο αθλητής και να λέει ένα "ευχαριστώ'  στους  προπονητές και στο περιβάλλον του, για τα όσα του έχουν προσφέρει καθώς επίσης  και στην σημασία του να ενθαρρύνουμε τους αθλητές και την ομάδα ακόμα και στην αποτυχία!!

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ