Καταχειροκροτήθηκε η εκδήλωση κι η ονοματοδοσία του Αμφιθεάτρου του 1ου Δημοτικού σχολείου Κω σε «Κυριάκος Χαραλαμπίδης»
Κοινωνικά
30/11/2022

Σε αίθουσα “Κυριάκου Χαραλαμπίδη” ονομάστηκε η αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού σχολείου Κω σε ειδική τελετή που έγινε παρουσία του διακεκριμένου Κύπριου ποιητή.

Στην τιμητική εκδήλωση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν δια ζώσης τον πολυβραβευμένο ποιητή, ποιήματα του οποίου περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία, καθώς και να συνομιλήσουν μαζί του για τη ζωή και το έργο του.

Η διευθύντρια του 1ου δημοτικού Μαρία Ψύρη καλωσορίζοντας τον κ. Χαραλαμπίδη στο σχολείο αναφέρθηκε στη σημασία της παρουσίας του ποιητή στο σχολείο και του απένειμε τιμητική πλακέτα. Στη συνέχεια ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης μίλησε για το ποιητικό του έργο, τα στοιχεία που του έδιναν έμπνευση να γράψει . 

 Μαθητές του σχολείου απήγγειλαν με τη σειρά τους ποιήματά του Κύπριου ποιητή σε μια παράσταση αφιερωμένη στον κ.Χαραλμπιδη και στην ιστορία της Κύπρου με ένα μοναδικό τρόπο. Την εκδήλωση παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ και Δ τάξης.

Οι εκπαιδευτικοί που οργάνωσαν το αφιέρωμα στην ποιητική παιδική συλλογή  του Χαραλαμπίδη " Σαλιγκάρι και φεγγάρι" είναι οι δασκάλες των δύο τάξεων: Κουτσοπούλου Μαρία, Μπασδανη Τατιάνα, Σαρρηγιάννη Ευαγγελία, Δούμα Ρούλα, Παπουτσή Ελένη, ο θεατρολόγος Παπαδάκης Γιώργος, η μουσικός Πηνιάρη Ειρήνη και  ο εικαστικός Βελβες Τάσος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση του πρακτικού ονοματοδοσίας  από τον σύλλογο διδασκόντων του 1ου δημοτικού σχολείου Έρικα Ανθούλη ενώ  την αποκάλυψη της πλακέτας στην αίθουσα , έγινε από την αντιδήμαρχο Σέβη Βλάχου, τη διευθύντρια του σχολείου Μαρία Ψύρη, του ακαδημαϊκού κ.Στεργιούλη και φυσικά του Κύπριου ποιητή Κυριάκου Χαραλαμπίδη.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ