Στο τελικό συνέδριο του Step2Smart ,θα παρουσιαστούν οι Πιλοτικές Δράσεις που υλοποιήθηκαν στην Κω, στα Χανιά και στην Λευκωσία
Κοινωνικά
01/12/2022

Στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της Πράξης Step2Smart διοργανώνεται στις 8-9 Δεκεμβρίου το τελικό συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας και Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών, στο Συνεδριακό Κέντρο στη Λευκωσία της Κύπρου, με τη συμμετοχή του συνόλου των εταίρων.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν οι δράσεις και τα αποτελέσματα της Πράξης από την έναρξή της τον Οκτώβριο του 2017 έως τη λήξη της. Πιο συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν οι Πιλοτικές Δράσεις που υλοποιήθηκαν στην Κω, στα Χανιά και στην Λευκωσία.

Οι πιλοτικές δράσεις του Δήμου Κω περιλάμβαναν την εγκατάσταση ενός Συστήματος Ευφυούς Μεταφοράς για τη βελτίωση της λειτουργίας και διαχείρισης της αστικής συγκοινωνίας. Μέσω της Πράξης Step2Smart, ο Δήμος Κω προμηθεύτηκε τηλεματικό εξοπλισμό (OBU) και οθόνες πληροφόρησης (οι οποίες εγκαταστάθηκαν εντός των οχημάτων λεωφορείων), κεντρικό λογισμικό διαχείρισης του στόλου των λεωφορείων, ηλεκτρονικές πινακίδες ενημέρωσης κοινού, οι οποίες εγκαταστάθηκαν σε στάσεις λεωφορείων, διαδικτυακή εφαρμογή πληροφόρησης για την ενημέρωση σχετικά με τα δρομολόγια των λεωφορείων (Kos Near Bus) και την παροχή φιλοξενίας των εφαρμογών σε Data Center. Το σύστημα βρίσκεται σε λειτουργία.

Η πράξη Step2Smart χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020, κατά 85% από την Ε.Ε. (ΕΤΠΑ) και κατά 15% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.