Δωρεάν μαθήματα πρώτων βοηθειών σε εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Κω, από στελέχη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Κοινωνικά
18/12/2022

Δωρεάν μαθήματα πρώτων βοηθειών, με πιστοποίηση πραγματοποιήθηκε στην Μαρίνα της Κω το Σάββατο 17/12 ,  σε εθελοντές της πολιτικής προστασίας δήμου Κω και σε πολίτες, με πρωτοβουλία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου της Κω, σε συνεργασία με το τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κω.

Τα μαθήματα έγιναν στο πλαίσιο του 12ωρου πρόγραμματος «Βασικών Γνώσεων Πρώτων Βοηθειών για Πολίτες» 2022, με δύο εκπαιδευτές από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ρόδου , ο Δημήτρης Μπαρτατηλας και η Μαρία Φεγκου.

Το παρόν μεταξύ των εθελοντών, έδωσαν ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας δήμου Κω Σταμάτης Καμπουρακης, η πρόεδρος του ΕΕΣ Κω, Ειρήνη Παναγιωτόπουλου και ο συντονιστής της ΠΠ Κω Νίκος Καλημιοναρης.

Η εκπαίδευση υλοποιείται από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  με σκοπό οι εθελοντές της πολιτικής προστασίας και οι πολίτες, να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια, σε καθημερινά περιστατικά στο σπίτι, τον δρόμο και τον χώρο εργασίας, έως ότου καταφθάσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

 

Οι ενότητες του προγράμματος είναι οι εξής:

 

1. Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης

2. Αντιμετώπιση τροχαίου ατυχήματος

3. Βασική υποστήριξη ζωής

4. Αιμορραγίες και τραύματα

5. Μυοσκελετικές Κακώσεις

6. Προβλήματα από την έκθεση στο περιβάλλον

7. Επείγοντα περιστατικά-φαρμακείο

Η εκπαίδευση ακολουθεί τα πρότυπα της Δια Βίου Μάθησης, εφαρμόζοντας πέρα από τη θεωρητική διδασκαλία την πρακτική εφαρμογή των δεξιοτήτων που αποκτούν οι εκπαιδευόμενοι, με πιστοποίηση.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ