Πλατφόρμα ενημερώνει του πολίτες για τον κορωνοϊό ανά δήμο
Κοινωνικά
23/09/2020

Μια ειδική πλατφόρμα αναλαμβάνει από την Παρασκευή να ενημερώνει τους πολίτες για τον βαθμό επικινδυνότητας της περιοχής που βρίσκονται και θα ενημερώνει για τα μέτρα που ισχύουν.

Η ειδική πλατφόρμα στήνεται στην covid19.gov.gr και σε αυτή οι πολίτες θα βλέπουν ένα χάρτη της Ελλάδας με δυο βαθμίδες, ανά Δήμο και ανά Περιφερειακή Ενότητα. Θα μπορούν να δουν τον «βαθμό επικινδυνότητας» ο οποίος ισχύει εκείνη την χρονική περίοδο για την περιοχή αυτή.

Κάθε Δήμος ή αντιστοίχως Περιφερειακή Ενότητα θα είναι χρωματισμένη με ένας από τους τέσσερις βαθμούς επικινδυνότητας, με πράσινο, με κίτρινο, με πορτοκαλί ή με κόκκινο.

Ο πολίτης επίσης θα μπορεί να εισάγει τον ταχυδρομικό του κώδικα και αυτόματα να βλέπει τι ισχύει σε επίπεδο μέτρων για την περιοχή του.

Επιπλέον του χάρτη, θα υπάρχει και ένας πίνακας στην σελίδα, στον οποίο θα αναρτώνται και θα αναλύονται τα μέτρα τα οποία ισχύουν ανά χρωματική κατηγορία.

Τι ισχύει, δηλαδή, σε περίπτωση που κάποιος Δήμος είναι σε πράσινο, σε κίτρινο και ούτω καθ’ εξής και βέβαια και ανά δραστηριότητα. Τι ισχύει για τα σχολεία, για την εστίαση, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για την άθληση.

Η πλατφόρμα θα αναρτηθεί στην κυβερνητική ιστοσελίδα την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.