Η κοπή βασιλόπιτας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κω στην Λ.Α.Φ.
Κοινωνικά
20/01/2023

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας πραγματοποίησε σήμερα, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου,  στη Λέσχη Αξιωματικών Κω,  η Πυροσβεστική υπηρεσία Κω, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κκ.Ναθαναήλ  παρουσία του κοσμήτορα της βουλής-βουλευτή Δωδ/σου της ΝΔ Βασίλη Υψηλάντη, του Δημάρχου Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά, του διοικητή της 80 ΑΔΤΕ  κ. Σπυρίδων Κογιάννη, του διοικητή του ΝΑΣ Κω κ. Γεώργιου Σταματογιάννη, του επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Αλλαγής» Γιώργου Κυρίτση, του αντιδημάρχου και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας Κω Σταμάτη Καμπουράκη,του  αντιδημάρχου  Σταμάτη Πη, του προέδρου της ΔΕΥΑΚ Κωνσταντίνου Ζαχαρού, του δημοτικού συμβούλου Σεβαστιανού Μαραγκού, του προέδρου της ΔΚ Ασφενδιού Μιχάλη Γιωργαλλή, της ειδικής συμβούλου του δημάρχου σε θέματα κοινωνικής πολιτικής Σταματία Κανταρζή, του κοινοτικού συμβούλου Σεβαστιανού Παρβέρη, πυροσβεστών, εθελοντών και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας Κω.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Κω, Γρηγόρης Μαυρίδης, ευχήθηκε καλή χρονιά, χωρίς πυρκαγιές,  ακραία καιρικά φαινόμενα  και χωρίς κινδύνους για τους πυροσβέστες και τους πολίτες, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συναδέλφους του, τον δήμο της Κω  και όλους  όσους συνεργάζεται. 

Ο  δήμαρχος Κω με τη σειρά του ευχαρίστησε και συνεχάρη τον διοικητή, τους αξιωματικούς, τους πυροσβέστες και όλους τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας για την προσφορά, την αυτοθυσία και τον ζήλο, με τον οποίον ανταποκρίνονται σε οποιαδήποτε ανάγκη.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν, οι εθελοντές, οι συνεργάτες, απλοί πολίτες που βοήθησαν στη κατάσβεση της φωτιάς στον Άγ.Βασίλη και δόθηκαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης πρώτων βοηθειών. 

Τις απονομές έκαναν ο κοσμήτορας της βουλής-βουλευτής Δωδ/σου της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης, ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο κ. Γεώργιος Σταματογιάνης , οι αντιδήμαρχοι Σταμάτης Καμπουράκης και  Σταμάτης Πης.

Ξεχωριστή στιγμή, η παράδοση ενός σύγχρονου drown στην πυροσβεστική υπηρεσία Κω, από τον εθελοντή - επιχειρηματία  Μανώλη Χριστοδουλίδη, που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα εθελοντισμού!

Το φλουρί της Βασιλόπιτας κέρδισε η μικρή Β.Μαμαλάκη, η οποία κέρδισε έναν σύγχρονο πυροσβεστήρα, σε σχήμα μικρού βάζου, που το πετάμε σε περίπτωση πυρκαγιάς, απευθείας στη φωτιά!

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ