Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας»
Κοινωνικά
04/02/2023

Ο Σύλλογος Ποντίων Κω "Ο Ξενιτέας" πραγματοποίησε την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας  του στο  εντευκτήριο  του συλλόγου, σε  εορταστικό και ζεστό κλίμα παρουσία αρκετού κόσμου.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Μπάμπης Ναβροζιδης αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους έκανε μια σύντομη αναφορά για τις δράσεις του συλλόγου την προηγούμενη χρονιά και υπογράμμισε «σας καλωσορίζω στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας μας μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Παρότι είχαμε μια παύση περίπου δύο ετών, η παραγωγική μας δράση και η αγάπη μας για την ποντιακή παράδοση συνεχίζεται»  και ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία σε όλους. Το 2022 - αποτέλεσε για εμάς χρόνια σταθμός, καθώς η Κως πλέον απόκτησε το δικό της Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού και φυσικά το δικό της Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού σε ένα από τα πλέον κεντρικότερα σημεία της πόλης». 

Τυχερή της πίτας, η ειδική σύμβουλος δημάρχου σε θέματα κοινωνικής πολιτικής , Σταματία Κανταρζή, η οποία κέρδισε ένα γούρι και  μια δωροεπιταγή από το sport panic.

Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο πατέρας Γιώτης και ο π.Περικλής από τον Ι.Ν Αγίου Αθανασίου Κω.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς . ο έπαρχος Κω Νισύρου Γιάννης Καμπανής, ενώ μήνυμα απέστειλε βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ