Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού
Κοινωνικά
13/02/2023

 Με μήνυμά του στο twitter, ο Αλέξης Τσίπρας αποχαιρέτησε τον Νεκτάριο Σαντορινιό που έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: “Τα λόγια είναι φτωχά όταν πρόκειται να αποχαιρετήσεις έναν δικό σου άνθρωπο που φεύγει τόσο νωρίς. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπήρξε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς Ναυτιλίας.Πάνω από όλα όμως υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος. Η απώλεια για όλους μας είναι μεγάλη”.



 
Αλέξης Τσίπρας - Alexis Tsipras
 
@atsipras
 

Τα λόγια είναι φτωχά όταν πρόκειται να αποχαιρετήσεις έναν δικό σου άνθρωπο που φεύγει τόσο νωρίς. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπήρξε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς Ναυτιλίας. Πάνω από όλα όμως υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος. Η απώλεια για όλους μας είναι μεγάλη.


Εικόνα
 


Νικητιάδης :  ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ ΝΕΚΤΑΡΙΕ

Εκφράζω τη βαθιά και ειλικρινή μου θλίψη για τον τόσο άδικο και πρόωρο θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού.

            Φίλε και Συναγωνιστή Νεκτάριε, θα μας λείψεις. Θα μας λείψει η εντιμότητά σου, η ευθύτητα του χαρακτήρα σου, η ιδεολογική σου καθαρότητα. Θα λείψεις από τα νησιά μας για τα οποία αγωνίστηκες μέχρι τέλους, όρθιος.

Αυτά που μας ένωναν, ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που μας χώριζαν. Κρίμα που δεν καταφέραμε, ενώνοντας τις δυνάμεις μας να υλοποιήσουμε όσα μοιραστήκαμε μαζί στις σύντομες, αλλά τόσο παραγωγικές συζητήσεις μας το τελευταίο διάστημα.

Εκφράζω στην οικογένειά σου τα συλλυπητήρια μου. Ας είναι αιωνία η μνήμη σου.


Συλλυπητήριο μήνυμα Βάιου Καλοπήτα για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Η Ρόδος σήμερα πενθεί για την απώλεια ενός εκλεκτού μέλους της. 

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, υπηρέτησε τα νησιά μας με συνέπεια και μέχρι την τελευταία στιγμή δεν σταμάτησε να αγωνίζεται για τα προβλήματα της Δωδεκανήσου. Η συνέπεια, η προσφορά και η δράση του αποτελούν παράδειγμα για όσους θέλουν να υπηρετήσουν τον τόπο τους  με γνώμονα το κοινό καλό.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, έδωσε με αξιοπρέπεια και γενναιότητα τον δύσκολο αγώνα του με τον καρκίνο παράλληλα με τους αγώνες που έδινε μέσα στο Κοινοβούλιο για τα νησιά μας, με το κεφάλι ψηλά όπως έκανε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του που περνούν αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.

Θα διατηρούμε στην μνήμη μας τον Νεκτάριο, ως συνάδελφο που τίμησε τα κοινά με το ήθος του και την ακεραιότητά του.

Να είναι αιωνία του η μνήμη.

Βάιος Καλοπήτας


Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού:

«Με το Νεκτάριο Σαντορινιό ήμασταν πολιτικοί αντίπαλοι.

Ούτε για μία όμως στιγμή δεν διαταράχθηκε μια αμοιβαία σχέση αλληλοεκτίμησης και ανθρώπινης επικοινωνίας που είχαμε χτίσει.

Υπερασπιζόταν τις ιδέες του με ευπρέπεια. Ποτέ δεν ξεπέρασε τα όρια. Ήταν ένας άνθρωπος συνεπής, μετριοπαθής, με αγάπη για το τόπο του.

Ο Νεκτάριος έφυγε πρόωρα, άδικα. Πάλεψε γενναία μέχρι την τελευταία στιγμή .

Αφήνει πίσω του τη σύζυγο του και δύο μικρά παιδιά σε μια ηλικία που είχαν ανάγκη ακόμα το πατέρα τους.

Εύχομαι να τους δώσει ο Θεός δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπίσουν αυτή τη δοκιμασία.

Η σκέψη μας είναι κοντά τους.


Συλλυπητήρια δήλωση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά για το θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, για τον απροσδόκητο θάνατο του συναδέλφου και συντοπίτη βουλευτή Νεκτάριου Σαντορινιού, δήλωσε συγκλονισμένος:

«Αν και με το Νεκτάριο μας χώριζαν πολλά, μας ένωνε η αγάπη μας για τα Δωδεκάνησα. Μπροστά στον θάνατο δεν χωράνε χρώματα και κόμματα.

Ο Νεκτάριος ήταν πολιτικός με ήθος και εντιμότητα κι έδωσε μάχες στην πολιτική και στη ζωή.  Η προσφορά του στον τόπο μας θα μείνει ανεξίτηλη. 

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του Ματίνα και τα δύο του τέκνα.

Νεκτάριε καλό σου ταξίδι».


ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΥ

Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη θλίψη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους  του εκλιπόντος   Νεκτάριου Σαντορινιού, Υπουργού και Βουλευτή Δωδεκανήσου. 

Αποχαιρετούμε έναν καλό φίλο που επί σειρά ετών συνυπηρετήσαμε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο. Έναν άνθρωπο έντιμο, που εργάστηκε με όραμα για το κοινό καλό έχοντας ως γνώμονα την ανάπτυξη των νησιών της Δωδεκανήσου.

Η θλίψη όλων μας είναι ανείπωτη.

Καλό ταξίδι, φίλε Νεκτάριε, στην αιωνιότητα. 

Ο Έπαρχος Κω - Νισύρου

  Καμπανής Ιωάννης


Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Καλέ μου φίλε Νεκτάριε, θα λείψεις σε όλους μας. Η δυναμική σου παρουσία, οι γνώσεις σου και η ευπρέπεια σου μας έκαναν όλους πολύ καλύτερους.

Με ακλόνητη πίστη στις ιδέες σου, έδωσες τον καλύτερο εαυτό σου για τα Δωδεκάνησα μας, για όλους τους κατοίκους των νησιών μας.

Παρά τις πολιτικές διαφωνίες μας, ήσουν ένας αγαπητός συνάδελφος, κυρίως, όμως, ήσουν ένας πολύ καλός φίλος, του οποίου τη γνώμη πάντα σεβόμουν.

Έδωσες μια πολύ δύσκολή μάχη και μας έφυγες πολύ νωρίς. Όμως, μπόρεσες με την ανθρωπιά σου και τη δράση σου να δώσεις τεράστια αξία στο χρόνο που είχες στη διάθεσή σου.

Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο σου, Ματίνα, και τα δυο σου λατρεμένα παιδιά.

Καλό σου ταξίδι, Νεκτάριε!


 ‘’ ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΕΥΓΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΝΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.’’

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-ΚΩΣ 2023 κ.Γιώργος Κυρίτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή το θάνατο του Βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριου Σαντορινιού:

΄΄Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν ένας ευγενής, προσηνής άνθρωπος.

Ήξερε να συμπεριφέρεται, να δρα και να συζητά με όρους πολιτικού πολιτισμού.

Συνεπής απέναντι στις αρχές και στις ιδέες του, άνθρωπος με ευαισθησίες. 

Είχε πολλά ακόμα να προσφέρει, φεύγει νέος και αφού πρώτα έδωσε μια γενναία αλλά άνιση μάχη.

 Ο θάνατος του Νεκτάριου Σαντορινιού μας υποχρεώνει να δούμε με διαφορετική οπτική την πολιτική αντιπαράθεση που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προσλαμβάνει ακραία χαρακτηριστικά.

Άλλωστε ο ίδιος ποτέ δεν ενέδωσε στις ακρότητες, κρατούσε πάντα ένα υψηλό επίπεδο.

Στην γυναίκα και στα παιδιά του αλλά και στην πολιτική του οικογένεια απευθύνω τα συλλυπητήρια μου. ‘’


Κυριάκος Μητσοτάκης για Σαντορινιό: “Υπηρέτησε με ευπρέπεια τον τόπο του”

Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού. Ενός πολιτικού που υπηρέτησε με ευπρέπεια τον τόπο του, την παράταξή του και τη δημόσια ζωή, ιδίως στον τομέα της νησιωτικής πολιτικής. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.


Συλλυπητήριο μήνυμα του Κοσμήτορα της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου  Βασίλη Α. Υψηλάντη για τον θάνατο του Βουλευτή Δωδεκανήσου και π. Υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού

« Με οδύνη πληροφορήθηκα τον θάνατο του αγαπητού μου φίλου και συναδέλφου στην Βουλή Νεκτάριου Σαντορινιού. Ο Νεκτάριος με δυναμισμό, αξιοπρέπεια και ήθος υπηρέτησε τα συμφέροντα της παράταξης του και της Δωδεκανήσου. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισε και την μεγάλη δυσκολία που του έφερε η ζωή μέχρι τέλους. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα της ροδίτικης γης που θα τον σκεπάσει. Αιωνία του η μνήμη.»


Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. και πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού.


Συλλυπητήρια δήλωση Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά 

για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού  

Με βαθιά θλίψη ενημερώθηκα για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού.

Ενός αγαπητού φίλου και άξιου συμπατριώτη που έδωσε αγώνες για τα νησιά μας. 

Ο Νεκτάριος άφησε το στίγμα του σε δύσκολες εποχές για τον τόπο μας.

Στην αυτοδιοίκηση και στο Κοινοβούλιο.

Πάντοτε με ήθος και τεκμηριωμένες θέσεις. 

Στήριξε τομές για την ανάπτυξη των νησιών μας, συνέβαλλε καθοριστικά στην υλοποίηση πολιτικών που έμειναν παρακαταθήκη, όπως το μεταφορικό ισοδύναμο.

Με αξιοπρέπεια και γενναιότητα αντιμετώπισε την ασθένεια του. 

Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό στη μνήμη του. 

Στην οικογένεια, στους οικείους, στους φίλους και συντρόφους του, εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου. 

 


Συλλυπητήριο μήνυμα Ελευθερίας Φτακλάκη για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού

Τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για την απώλεια του Βουλευτή Δωδεκανήσου-π. αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού εκφράζει με συλλυπητήριο μήνυμά της η Ελευθερία Φτακλάκη, υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ:

«Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη πληροφορήθηκα τη μεγάλη απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού. Έφυγε από κοντά μας ένας Δωδεκανήσιος πολιτικός με ήθος, ευπρέπεια σε όλο τον πολιτικό του βίο, ευπατρίδης, που υπηρέτησε τον τόπο, τα νησιά μας και τον τομέα της νησιωτικής πολιτικής με αξιοπρέπεια και εντιμότητα.

Άφησε το στίγμα του για την καλυτέρευση των νησιών μας, ήταν άξιος οικογενειάρχης και προσωπικά κρατώ ως πολύτιμη παρακαταθήκη τις συζητήσεις μας με έναν άξιο άνθρωπο που είχε πολλά να προσφέρει.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Αιωνία σου η μνήμη φίλε Νεκτάριε…»


Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη για την απώλεια

του Νεκτάριου Σαντορινιού

Με θλίψη πληροφορήθηκα τον πρόωρο θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού σε ηλικία μόλις 50 ετών. Έδινε τη μάχη της ζωής του με τόση αξιοπρέπεια που η είδηση του θανάτου του ομολογώ μας αιφνιδίασε. Ευπρεπής στην πολιτική και προσωπική του ζωή, ευπρεπής και στο τέλος.

Στον σύντομο σχετικά χρόνο της πολιτικής του διαδρομής διένυσε πολύ σημαντική απόσταση κερδίζοντας κατ’ επανάληψη την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του σε κρίσιμες περιόδους και την εμπιστοσύνη του πρώην Πρωθυπουργού που τον επέλεξε για μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας. Υπήρξε άξιος πολιτικός αντίπαλος, με τον οποίο μας χώριζε η πολιτική ταυτότητα του καθενός και μας ένωνε η αγάπη για τα νησιά.

Με θλίψη και σεβασμό απέναντι στην πρόωρη και άδικη απώλεια του Νεκτάριου, απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγο του Ματίνα, τα παιδιά του και όλη την οικογένειά του

Γιώργος Χατζημάρκος

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

 


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ

Ο καλός μας φίλος Νεκτάριος Σαντορινιός, που έφυγε από κοντά μας τόσο άδικα και απρόσμενα υπήρξε άριστος συνομιλητής και συνεργάτης. Άξιος εκπρόσωπος της Δωδεκανήσου, ήταν πάντα κοντά μας, ως πολιτευτής, ως βουλευτής, ως υπουργός αλλά κυρίως ως άνθρωπος. Ως  Ένωση Ξενοδόχων Κω, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                 Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Κωνσταντίνα  Σβύνου                                                                                 Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου


    Τα Μέλη του  Διοικητικού  Συμβουλίου της ΔΗΜ. Τ.Ο. ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩ  εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον πρόωρο θάνατο του Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού, οποίος υπηρέτησε με αξιοπρέπεια τον δημόσιο βίο και τα Δωδεκάνησα

Απευθύνουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στη σύζυγο, τα παιδιά  και στους οικείους του. 

Ας είναι αιωνία η μνήμη του!

 Για τη ΔΗΜ.Τ.Ο ΚΩ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Μαρία Ψύρη


 Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου, εκφράζουν τη βαθιά θλίψη τους, για την μεγάλη απώλεια του εκλεκτού τέκνου της Δωδεκανήσου Νεκτάριου Σαντορινιού, τέως Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Δωδεκανήσου αλλά και ενός ανθρώπου που υπηρέτησε την τοπική αυτοδιοίκηση ως Περιφερειακός Σύμβουλος του Νοτίου Αιγαίου και επιτελικό στέλεχος του Δήμου Ρόδου.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός έφυγε πολύ νέος πάνω στην πιο δημιουργική περίοδο της ζωής του για τον ίδιο, την οικογένεια του αλλά και για τον τόπο μας, που τον υπηρέτησε με πάθος, με ήθος, με αγάπη και αυταπάρνηση ακόμη και κατά την πλέον δύσκολη περίοδο της ασθένειας του.

Πάντα παρών στις συνεδριάσεις και τα συνέδρια της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου ως ένας άνθρωπος που αγάπησε την αυτοδιοίκηση απ΄ όπου κι αν την υπηρέτησε , έτοιμος να προσφέρει με ανιδιοτέλεια τον θετικό του λόγο, τις προτάσεις του και την προσωπική και θεσμική του δράση απ΄ όποια δημόσια θέση κι αν υπηρετούσε. Η μαχητικότητα του και το πάθος του για τον τόπο του την Δωδεκάνησο και την ιδιαίτερη πατρίδα του την Σύμη, θα μείνουν ανεξίτηλα στο μυαλό και την σκέψη μας.

Η ανθρωπιά ,η εντιμότητα, η ταπεινότητα και η ευγένεια του τον χαρακτήριζαν σαν άνθρωπο και για αυτό έχαιρε εκτίμησης απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους του πολιτικού μας στίβου.  

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην Οικογένεια του εκλιπόντος και αποφασίζει το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο, να σταλεί στην οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ αντιπροσωπεία του Δ.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου κο Αντώνη Β. Καμπουράκη Δήμαρχο Ρόδου, να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.


Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την πρόωρη απώλεια του Βουλευτή Δωδεκανήσου Σαντορινιού Νεκτάριου.

Εκτιμούμε και θα θυμόμαστε τους αγώνες και το ήθος του.

Η συμβολή του συνδέεται άμεσα με το Μεταφορικό Ισοδύναμο ως παρακαταθήκη νησιωτικής πολιτικής.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.


Συλλυπητήριο μήνυμα του κ. Παναγιώτη Κουνάκη  για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού,

Η απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού γέμισε τους οικείους του και όλη την
κοινωνία των Δωδεκανήσων με βαθύτατη θλίψη. Έδωσε σκληρή μάχη με τον
καρκίνο τα τελευταία χρόνια αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε ,  έφυγε
πρόωρα και άδικα.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπήρξε ένας πολιτικός που υπηρέτησε με συνέπεια
και αγάπη τον τόπο του , έδωσε τις μάχες του με εντιμότητα και πάλεψε
για τα πιστεύω του μέχρι τελευταίας στιγμής.  Πρόκειται για μία μεγάλη
απώλεια από την πολιτική σκηνή του τόπου μας.

Εκφράζω τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του.

Καλό Παράδεισο και αιωνία η μνήμη του.


Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού.

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού.
Αγωνιστής μέχρι το τέλος του , έδωσε την άνιση μάχη με την επάρατη ασθένεια.

Η πολιτική ζωή των νησιών μας έγινε φτωχότερη.  Έφυγε ένας άνθρωπος που διακρίθηκε για το ήθος και την εντιμότητα του.
Πάλεψε για την ανάπτυξη των νησιών μας με πάθος και ιδιαίτερα από τις θέσεις ευθύνης του υπουργού, του βουλευτή Δωδεκανήσου και του μέλους του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν.Αιγαίου

Νεκτάριε έφυγες νωρίς....
Καλό Παράδεισο και να θυμάσαι ότι  θα ζεις πάντα στη μνήμη μας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ


Δήλωση του προέδρου ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνη Γιαννικουρή για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας, στην οικογένεια  του Νεκτάριου Σαντορινιού. Ενός ανθρώπου που τίμησε τον τόπο του, υπηρετώντας τα κοινά, ως στέλεχος του Δήμου της Ρόδου, ως Περιφερειακός Σύμβουλος, ως βουλευτής και ως Αναπληρωτής Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Η αγάπη του για τα νησιά και τους νησιώτες, η πίστη του στο δίκαιο και τους αγώνες, η μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα του λόγου και των έργων του, ήταν αυτό που αφήνει παρακαταθήκη σε όλους εμάς.

Ο Νεκτάριος, ανήκε και στη δική μας οικογένεια. Στην οικογένεια των μηχανικών και ήταν ενεργό μέλος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου.»


Συλλυπητήριο μήνυμα Χριστοφή Κορωναίου, Δημάρχου Νισύρου, για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια του αγαπητού φίλου Νεκτάριου Σαντορινιού. Ενός εξαιρετικού πολιτικού και ανθρώπου που αγάπησε με πάθος τον τόπο του, τα Δωδεκάνησα, και ως εκπρόσωπος τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αγωνίστηκε  για την βελτίωση συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων τους.

Ο Νεκτάριος ήταν ένας πολιτικός της προσφοράς, που από όποιο μετερίζι και αν υπηρέτησε κατάφερε μέσα από τη δημιουργική πορεία του, το ήθος και την ποιότητα του χαρακτήρα του να χαίρει της εκτίμησης και αποδοχής φίλων και πολιτικών αντιπάλων. Υπήρξε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτική που καθιέρωσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο, μια ενέργεια που βοηθά τα μέγιστα όλους τους Νησιώτες.

Φίλε και σύντροφε Νεκτάριε, έφυγες πολύ νωρίς, η ανάμνηση της υπέροχης ψυχής σου θα παραμείνει για πάντα στην καρδιά μου. 

Τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην σύζυγό σου Ματίνα και τα δυο σου παιδιά. Τα θερμά μου συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια σου.

Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ μου Νεκτάριε.

Χριστοφής Κορωναίος

Δήμαρχος Νισύρου


Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Δωδεκανήσου

Είναι από τις στιγμές που τα λόγια μοιάζουν πολύ φτωχά για να περιγράψουν τον πόνο και την οδύνη. 

Συναισθήματα που είναι αδύνατον να εκφραστούν με λέξεις, όταν μάλιστα πρόκειται για έναν άνθρωπο σαν τον Νεκτάριο Σαντορινιό.

Γιατί ο Νεκτάριος ήταν αξιαγάπητος σε όλους.

Είναι δύσκολο να αποχαιρετάς ανθρώπους με το ήθος και τη μαχητικότητα του Νεκτάριου, του αγωνιστή της Αριστεράς, του συντρόφου της καρδιάς  μας, του φίλου και πάνω από όλα του ανθρώπου.

Όλη η Δωδεκάνησος στέκεται με σεβασμό απέναντι στο άκουσμα του ονόματός του, καθώς με το έργο του ωφέλησε κάθε νησί ξεχωριστά και κατόρθωσε να θέσει ουσιαστικά στον δημόσιο διάλογο την έννοια της νησιωτικότητας.

Ο πολιτικός που έκανε τους νησιώτες να πάψουν να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Που η νομοθέτηση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ενός πάγιου και διαχρονικού αιτήματος των κατοίκων των νησιών μας, φέρει την υπογραφή του.

Για την Αριστερά, χαμένη είναι η μάχη που δεν δόθηκε ποτέ και ο σύντροφος Νεκτάριος αποδείκνυε καθημερινά πως ήταν νικητής, καθώς δεν έπαψε να αγωνίζεται.

«Όποιο και αν είναι το προσωπικό μας άχθος, έχουμε χρέος απέναντι στην Ιστορία και τις επόμενες γενιές να σταθούμε στη σωστή πλευρά του ποταμού και να παλέψουμε για την Αλλαγή. Γιατί χωρίς Δημοκρατία και Δικαιοσύνη, δεν μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον».

Σε αποχαιρετούμε με περηφάνια.

Η πορεία και το έργο σου αποτελούν για εμάς πηγή έμπνευσης.

Ήταν τιμή για όλους μας που υπήρξαμε σύντροφοι στον Αγώνα για τη Δημοκρατία και την Αλλαγή.

Καλό σου ταξίδι, αγαπημένε μας Νεκτάριε!

Αθάνατος, γιατί θα βρίσκεσαι πάντα στις καρδιές και τις μνήμες μας.

 


Σύντροφε Νεκτάριε,

Ακούω και διαβάζω ό,τι λένε και γράφουν ΟΛΟΙ για σένα.

Θα προτιμούσα να ήσουν εδώ.

Θρήνος και μόνο θρήνος τα συναισθήματά μας τούτη την ώρα.

Έφυγες νωρίς. Δεν προφτάσαμε να προχωρήσουμε όσα σχεδιάζαμε.

Τον θρήνο κάνουμε υπόσχεση.

Θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη.

Ηλίας Καματερός

αρχιτέκτονας

τ. βουλευτής (ΣΥΡΙΖΑ) Δωδεκανήσου

 


Το κενό στην πολιτική ζωή του τόπου δυσαναπλήρωτο!  

Ο Νεκταριος Σαντορινιός, με ενεργό πολιτικό ρόλο, ήταν ένας έντιμος και διεκδικητικός αγωνιστής για τα Δωδεκάνησα, από αυτούς που έχουμε ανάγκη σε κάθε πολιτικό χώρο!  Η θλίψη απεριόριστη… 

Θα μείνει στις καρδιές μας και στην σκέψη μας! 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του… 

Κατερίνα Γαβαλά Κως, 13/02/23


Συλλυπητήριο μήνυμα του ΙΝΚΑ12 

Νοτίου Αιγαίου για το θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού

   «Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού. Ήταν ένας πολιτικός με ήθος και αξιοπρέπεια. Στάθηκε πάντα δίπλα στον πολίτη κι έδωσε αγώνες σε όλα τα μέτωπα για τα νησιά μας και όχι μόνον. 

   Σαν διοικητικό συμβούλιο του ΙΝΚΑ12 Νοτίου Αιγαίου, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του. 

Αντίο Νεκτάριε.»

Ο πρόεδρος και το δ.σ. 


Μήνυμα του Μηνά Γ. Χατζηαντωνίου για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

Μας έφυγε για την αιωνιότητα ο αγαπημένος μας,

ο συν-Ανθρωπος, ο Συμπατριώτης, ο Νησιώτης, ο Έλληνας,

ο Άξιος και Αντάξιος της τιμής μας Πολιτικός,

ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Υποκλινόμαστε και του υποσχόμαστε να ακολουθήσουμε

όσα μας δίδαξε με τις αρχές, το ήθος, την αγωνιστικότητα,

το θάρρος, την πραότητα, την αγάπη για την πατρίδα και τα νησιά μας, με τη ζωή και τις πράξεις του!

Τα ολόψυχα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους δικούς του.

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ!                               

                            Μηνάς Γ. Χατζηαντωνίου

               Υπεύθυνος ΔΡ.Ε.Π.ΠΟ.  «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ»

           Δράσεις Επικοινωνίας Παιδείας Πολιτισμού


Συλλυπητήριο μήνυμα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου,  για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού .

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη και οδύνη μας για την ξαφνική απώλεια του φίλου , Βουλευτή Δωδεκανήσου  και τέως Υπουργού , Νεκτάριου Σαντορινιού , που υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια τον τόπο μας . 

Ήταν πάντα κοντά στην Ομοσπονδία και στήριζε τα δίκαια αιτήματά μας . 

Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του . 

Αιωνία του η μνήμη.

Ο Πρόεδρος Νικόλαος Τσούλλος & το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕΔ  


Κώστας Σκανδαλίδης για τον Νεκτάριο Σαντορινιό

Η απώλεια του Νεκτάριου είναι δυσαναπλήρωτη. Οικείος, προσηνής, ήρεμα μαχητικός, συνεργάσιμος, ένας αξιόλογος πολιτικός και άνθρωπος.  Με τη φιλία να μας συνδέει πολλά χρόνια, τη συνεργασία για τα προβλήματα των νησιών μας να είναι σταθερή και συνεχής, γνώρισα και έζησα το ήθος και την πολιτική του ευθύτητα. Είναι κρίμα να φεύγουν τόσο νωρίς και τόσο άδικα χρήσιμοι άνθρωποι, για τον τόπο μας, για όλους μας.  

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Θα τον θυμόμαστε.