I.Λάμπρου-Ν.Παπαγεωργίου: Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, δεν είναι διαδικασία συνδικαλιστικής οργάνωσης!
Κοινωνικά
11/03/2023

Την Κυριακή 12 Μαρτίου ολοκληρώνονται οι εργασίες του 38ου Τακτικού Συνεδρίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Το 38ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας διεξάγεται με τη συμμετοχή περίπου 400 συνέδρων, οι οποίοι καλύπτουν 120 δευτεροβάθμιες οργανώσεις (Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα). Κάθε σύνεδρος εκπροσωπεί 1000 ψηφίσαντες εργαζόμενους σε πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Δηλώσεις από το 38ο συνέδριο στο Καβούρι Αττικής, έκανε στο kostv, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Β.Σ.Δ , Ιωάννα Λάμπρου, ο Νίκος Παπαγεωργίου Μέλος απερχόμενης διοίκησης ΓΣΕΕ και η κ.Λίνα Ράλλη μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, οι οποίοι συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου.

Η κ.Λάμπρου αναφέρθηκε στο ηχηρό και ενωτικό μήνυμα της απεργιακής κινητοποίησης στις 8 του Μάρτη στην Κω το οποίο ευχήθηκε να συνεχιστεί και στις 16 του Μάρτη, ημέρα που αποφάσισε η ΓΣΕΕ την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας.

Τόσο ο κ.Παπαγεωργίου όσο και η κ.Λάμπρου, τόνισαν πως το συνέδριο της ΓΣΕΕ έχει χάσει την ταυτότητα του, δεν αντικατοπτρίζει τα προβλήματα της εργατικής τάξης και σίγουρα οι διαδικασίες του συνεδρίου, δεν είναι αυτές που πρέπει να έχει μια  συνδικαλιστική οργάνωση.

Η  κ. Λίνα Ράλλη, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου, την στιγμή που ο Τουρισμός σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο , με τις συνθήκες εργασίας και την έλλειψη προσωπικού να υφίστανται, για το τσάκισμα του 8ωρου και του 5ήμερου, για τις συνθήκες εργασίας -χωρίς ανάσα και τους μισθούς πείνας.

Υπενθυμίζεται ότι το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή των νέων οργάνων (Διοικητικό Συμβούλιο Εξελεγκτική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο).

Ρεπορτάζ