Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα ο εορτασμός της 75ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκάνησου
Κοινωνικά
12/03/2023

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα ο φετινός εορτασμός της 75ης επετείου της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα, μετά την απόφαση να μετατεθεί ο εορτασμός της για σήμερα Κυριακή 12/03/23 λόγω του Εθνικού μας πένθους, στα Τέμπη.

 

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην παραλιακή οδό Ακτής Μιαούλη, για να παρακολουθήσει και να χειροκροτήσει την παρέλαση των μαθητών, των συλλόγων καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας που τιμούν την σπουδαία αυτή ημέρα μνήμης.

 

Παρόντες στην Κω για τις εκδηλώσεις εορτασμού της φετινής επετείου, είναι, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Διονυσία Τελλή-Τσιμισίρη, η υποψήφια βουλευτής ΝΔ Δωδεκανήσου Μικα Ιατρίδη, οι Αντιδήμαρχοι Σταμάτης Καμπουράκης και Σταμάτης Πης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώσας Ζαχαρός, η υπεύθυνησε θέματα Πρόνοιας Σταματία Κανταρζή και ο δημοτικός σύμβουλος Σοφοκλής Δουδούς.

 

Νωρίτερα τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κω και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο, όπου το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων η Βουλευτής της ΝΔ Μίκα Ιατρίδη, ο πρ. Βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός, ο επικεφαλής της Δύναμης Αλλαγής Γιώργος Κυρίτσης, η Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Διονυσία Τελλή, ο Αντιδήμαρχος Σταμάτης Πης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Γιώργος Χαλκιδιός, ο Υποδιοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Χαράλαμπος Ψαρόπουλος.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ