Διακήρυξη μειοδοτικής δημοπρασίας για τη Μίσθωση Ακινήτου για τη Στάθμευση Οχημάτων στην Κοινότητα Αντιμάχειας
Κοινωνικά
13/03/2023

Φανερή, προφορική, μειοδοτική δημοπρασία για τη «Μίσθωση ακινήτου που θα χρησιμοποιηθεί για τη κάλυψη αναγκών στάθμευσης οχημάτων στην Κοινότητα Αντιμάχειας» θα διενεργηθεί από το Δήμο της Κω.

 

Περιγραφή του ακινήτου

Το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο κτήριο της Κοινότητας Αντιμάχειας και να πληροί τις προϋποθέσεις για τη στάθμευση αυτοκινήτων και όλων των οχημάτων όσων απευθύνονται στην Κοινότητα .

 

Τρόπος Διενέργειας της Δημοπρασίας

Η δημοπρασία διεξάγεται σε δύο φάσεις ως εξής: 

Α. Εκδήλωση ενδιαφέροντος (1η φάση). Οι προσφορές εκδήλωσης ενδιαφέροντος (πλην της τιμής) κατατίθενται στο Γραφείο Πρωτοκόλλου Δήμου Κω, στο Δημαρχείο επί της Ακτής Κουντουριώτη 7, μέχρι την 28η του Μαρτίου του 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00μμ και στη συνέχεια η αρμόδια δημοτική υπηρεσία τις αποστέλλει στην Επιτροπή Καταλληλότητας, η οποία κρίνει περί της καταλληλότητας των προσφερομένων ακινήτων και περί του αν αυτά πληρούν τους όρους της παρούσας διακήρυξης και συντάσσει Έκθεση Καταλληλότητας .

Στη συνέχεια οι φάκελοι των προσφορών για τα κτίρια που κρίθηκαν κατάλληλα αποστέλλονται στην Επιτροπή Εκτίμησης Ακινήτων του Δήμο, η οποία, με επιτόπια έρευνα, θα κρίνει περί του αν αυτά πληρούν τους όρους της παρούσας διακήρυξης.

Η επιτροπή συντάσσει σχετική έκθεση κατά τα αναφερόμενα στο άρθρο 8 του Π.Δ. 270/81. Οι λόγοι αποκλεισμού ενός ακινήτου αιτιολογούνται επαρκώς στην έκθεση. Η έκθεση αξιολόγησης μαζί με τις προσφορές ενδιαφέροντος, αποστέλλονται στην αρμόδια δημοτική υπηρεσία, με ευθύνη της οποίας θα κοινοποιηθεί σε όσους εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν δικαίωμα ένστασης

Β. Διενέργεια δημοπρασίας (2η φάση). Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ορίζει ημέρα, ώρα και τόπο διεξαγωγής της δημοπρασίας, καλώντας από τους ενδιαφερομένους, να λάβουν μέρος μόνο εκείνοι των οποίων τα ακίνητα κρίθηκαν κατάλληλα κατά τη διαδικασία της πρώτης φάσης. Κατά τη διεξαγωγή της διαδικασίας της δεύτερης φάσης υποβάλλονται από τους μετέχοντες διαδοχικές προφορικές μειοδοτικές προσφορές. Η δημοπρασία διενεργείται από την αρμόδια επιτροπή, όπως αυτή έχει ορισθεί με απόφαση Δ.Σ. Κατά τη διενέργειατης δημοπρασίας, οι προσφορές θα δίνονται αποκλειστικά σε τιμή ανά τ.μ. και μειοδότης αναδεικνύεται αυτός που θα προσφέρει τη μικρότερη τιμή ανά τ.μ. (μέσα στα όρια της επιφάνειας όπως αυτή έχει καθοριστεί στο άρθρο 1) .

Το όριο ανώτερης προσφοράς καθορίζεται στα εκατό (100,00€) ευρώ ανά μήνα. Κατά τη διενέργεια της δημοπρασίας συντάσσεται πρακτικό το οποίο μετά τη λήξη της δημοπρασίας υπογράφεται από τον μειοδότη . Αν κάποιος μειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να το δηλώσει στην επιτροπή δημοπρασίας, πριν την έναρξη του διαγωνισμού, παρουσιάζοντας και το αντίστοιχο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.

Κατακύρωση δημοπρασίας. Στη συνέχεια το πρακτικό διαβιβάζεται στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία λαμβάνει απόφαση για κατακύρωση της δημοπρασίας.

Για να δείτε αναλυτικά τους όρους και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται πατήστε εδώ