Αγιασμός της αίθουσας στο παλιό Δημοτικό Σχολείο στον οικισμό Ευαγγελίστριας Ασφενδιού, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της εκκλησίας
Κοινωνικά
23/03/2023

Αγιασμός της αίθουσας στο παλιό Δημοτικό Σχολείο στον οικισμό Ευαγγελίστριας Ασφενδιού, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23/03/23, στο θεατράκι Ευαγγελίστριας. Η αίθουσα θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του παρακείμενου Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας.

Τον εναρκτήριο Αγιασμό τέλεσε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου & Νισύρου κκ.Ναθαναήλ συμπαραστατούμενος από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ασφενδιού, τον π. Ευτύχιο Παπαγεωργίου και τον π. Αναστάσιο Τσουκνιά.

Στη σεμνή αυτή τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων,  ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο πρόεδρος της κοινότητας Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής και ο κοινοτικός σύμβουλος Σεβαστιανός Παρβέρης.

Αρκετοί ενορίτες και κάτοικοι της περιοχής, μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης, θυμήθηκαν ιστορίες από τα μαθητικά  και τα παιδικά τους χρόνια στη περιοχή, ανταλλάσσοντας ιστορίες και μνήμες που τους ταξίδεψαν πολλά χρόνια πίσω, όταν ο ορεινός όγκος του Ασφενδιού ασφυκτιούσε από κόσμο!

Η αίθουσα πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του δήμου της Κω, επισήμανε ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του και τόνισε πως η αίθουσα θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της ενορίας και θα είναι διαθέσιμη για να εξυπηρετήσει ανάγκες της περιοχής.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ