«Εργαστήριο Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και Καλλιτεχνικό Εργαστήριο» από το Δήμο Κω, σε συνεργασία με την «ART & MUSIC»
Κοινωνικά
26/03/2023

Ο Δήμος Κω διοργανώνει «Εργαστήριο Δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και Καλλιτεχνικό Εργαστήριο» με Θέμα: «Τέχνη και Μουσική » στο πλαίσιο της υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων «Υπηρεσίες κοινωνικοποίησης παιδιών» , σε συνεργασία με την «ART & MUSIC ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΚΗΣ», κατά τη χρονική περίοδο 26/03/2023 – 09/04/2023, συνολικά 18 μαθημάτων, στο χώρο του εν λόγω Κέντρου επί της οδού Κοραή 20, σε παιδιά ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. 

Η υπεύθυνη του δήμου σε θέματα πρόνοιας Σταματία Κανταρζή ευχαρίστησε το επιστημονικό προσωπικό του τμήματος κοινωνικής πολιτικής για το έργο τους και για τις δράσεις που διοργανώνουν πάντε με επιτυχία.

Η υπεύθυνη έργου ΤΕΒΑ και προϊσταμένη του τμήματος κοινωνικής πολιτικής Γεωργία Ανδρεάνη, ανέφερε πως το ΤΕΒΑ είναι ένα πρόγραμμα το οποίο βρισκεται στη φάση της δεύτερης προγραμματικής του και έχει κάνει συνοδευτικά και για ενήλικες και ήταν εξαιρετικά οφέλειμα. Στα πλαίσια λοιπόν της κοινωνικοποιηση σκέφτηκν να κάνουν ανάλογες δράσεις και στα παιδιά , με σκοπό να έχουν ένα ερέθισμα που αφορά την τέχνη και τη μουσική. Από το Μάιο θα μπει στο πρόγραμμα και η ρομποτική. Παράλληλα τόνισε πως πέραν της οικονομικής ενίσχυσης και την υλική βοήθεια που δίνει το ΤΕΒΑ και που θα συνεχιστεί στη τρίτη προγραμματική  για το2021-2027 , πρέπει να δώσει και κάτι άλλο , μία σφαιρική πλαισίωση στην ακραία φτώχεια.

Η αναπληρώτρια υπεύθυνη έργου ΤΕΒΑ Μαριέττα Ξενίκα ανέφερε πως τα παιδιά που συμμετέχουν είναι ηλικίας 5-15 ετών και θα εργαστούν σύμφωνα με την ηλιακή τους ομάδα, ενώ σίγουρα θα περάσουν πολύ όμορφα.

Ο Παναγιώτης Βουλιάκης και η Μαρία Χατζηγιακουμή θεωρούν ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η δράση του δήμου και είναι χαρούμενοι που θα μυήσουν τα παιδιά στον κόσμο της μουσικής και της τέχνης.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ