Με μεγάλη συμμετοχή, ο «Περίπατος Βιβλίου» στο ιστορικό κέντρο της Κω, σε διοργάνωση του βιβλιοπωλείου «Έκφραση»
Κοινωνικά
29/04/2023
Eνδιαφέρουσα η «βιβλιοφιλική» βόλτα στην Κω

Η 23η Απριλίου καθιερώθηκε από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, καθώς το 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλοι δημιουργοί της παγκόσμιας λογοτεχνίας: ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες.
Το βιβλιοπωλείο «Έκφραση», θέλησε να γιορτάσει αυτή την επέτειο,  πραγματοποιώντας  Περίπατο Βιβλίου, το Σάββατο 29 Απριλίου, δίνοντας την ευκαιρία στους αναγνώστες και φίλους του βιβλίου να συμμετάσχουν διαδραστικά, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία, γνωρίζωντας το ιστορικό κέντρο της Κω, μέσα από την ιστορία την οποία εξιστόρησε  ο ξεναγός Μανώλης Κουλλιάς, με το δικό του τρόπο,  στα παιδιά , στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν. 

 Ο Περίπατος Βιβλίου, με ιστορία ήδη οκτώ ετών, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως η βιβλιοφιλική βόλτα που δίνει την ευκαιρία στους φίλους του βιβλίου να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, να συμμετάσχουν σε δρώμενα, να νιώσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως να βρεθούν μεταξύ τους.

Ο κ.Κλάδης επισήμανε την πρόθεση του, να γίνει καταγραφή της εμπειρίας των παιδιών από τον «περίπατο βιβλίου»  και γιατί όχι,  να εκδοθεί  σε βιβλίο, από τον ίδιο!

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ