Τριανταπέντε απινιδωτές στα σχολεία της Κω και της Τήλου, από τον όμιλο Μήτση σε συνεργασία με τη λέσχη Lions Κω
Κοινωνικά
03/05/2023

 Με την ευχή … να παραμείνουν αχρείαστοι, ο όμιλος «Κωνσταντίνου Μήτση» προχώρησε στη χορηγία τριανταπέντε απινιδωτών, τελευταίας τεχνολογίας, σε σχολικά συγκροτήματα της Κω και της Τήλου, με τη συνεργασία της λέσχης Lions Κω «Ιπποκράτης».

Οι παραδόσεις των συσκευών,  ξεκίνησαν την Τετάρτη 03 Μαϊου 2023 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αντιμάχειας, στον πρόεδρο των σχολικών επιτροπών δήμου Κω Μάνου Μήτρου,  παρουσία του Σταύρου Μήτση, του δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά, του επάρχου Κω Γιάννη Καμπανή, της αντιδημαρχου παιδείας Γεωργίας Κασσιώτη, της προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κω Ντίνας Σβύνου, της προέδρου της λέσχης Lions Κω «Ιπποκράτης» Νίλουφερ Τλε, της Α΄ Αντικυβερνήτη  Μαρίας Πολίτου, μελών της λέσχης και διευθυντών των σχολικών συγκροτημάτων της Κω . Παρόντες στην παράδοση παραλαβή, ήταν ο γενικός διευθυντής του Ομίλου κ.Γιάννης Μακαρέζος ,η υπεύθυνη Μάρκετινγκ κ.Καραμπάτσου και άλλα στελέχη του ομίλου «Κωνσταντίνου Μήτση», που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της δωρεάς των απινιδωτών σε Κω και Τήλο.

Οι απινιδωτές είναι μια ιατρική συσκευή η οποία, σε συνδυασμό με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία και να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου. Η εκπαίδευση στα σχολεία θα γίνει το επόμενο διάστημα και μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, με ευθύνη της λέσχης Lions Κω, την πολύτιμη βοήθεια της  Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κω ,του καρδιολόγου και Lion Παύλου Μπακίρη και άλλων πιστοποιημένων εθελοντών.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ