Με το ντοκιμαντέρ του Ν.Ασλανίδη «Η Μπάντα» ο σύλλογος Κω ο «Ξενιτέας» θα τιμήσει την Γενοκτονία των Ποντίων στο Ρωμαϊκό Ωδείο
Κοινωνικά
04/05/2023
Εκδήλωση Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Με το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη «Η Μπάντα», ο οποίος θα παρευρεθεί στην εκδήλωση και την  παιδική χορωδία  των παιδιών του 2ου και του 4ου δημοτικού σχολείου Κω, ο σύλλογος ποντίων   Κω  ο «Ξενιτέας» θα τιμήσει την Γενοκτονία των Ποντίων των 353.000 Γενοκτονημένων συγγενών μας, το Σάββατο 13 Μαΐου  στις 19:00 στο Ρωμαϊκό Ωδείο Κω.

Η προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Νίκου Ασλανίδη Δημοσιογράφου της ΕΡΤ, σε συνδυασμό με την παιδική  χορωδία, θα  μας ταξιδέψουν πίσω στον Πόντο θα μας θυμίσουν το μαρτύριο των Γενοκτονημένων και των Ξεριζωμένων προγόνων μας. Η δράση  αυτή, γίνεται σε συνεργασία με την AHEPA DISTRICT 25.  

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ «Η Μπάντα» 

Πρόκειται για αληθινή ιστορία της Γενοκτονίας και αφορά τις μαζικές δολοφονίες από τον σφαγέα των Ελλήνων του Πόντου, Τοπάλ Οσμάν.

Η δημοσιογραφική έρευνα και η σκηνοθεσία έγινε από τον Νίκο Ασλανίδη, ο οποίος επί 25 χρόνια εργάστηκε στην τηλεόραση. Η επιμέλεια του ντοκιμαντέρ έγινε από τους ιστορικούς Κ. Φωτιάδη, Θ. Κυριακίδη και Λ. Βασιλειάδης.

Στο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν περίπου 80 ηθοποιοί και η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Γιαννιτσών. Η δημοσιογραφική έρευνα και η σκηνοθεσία έγινε από τον Νίκο Ασλανίδη, ο οποίος επί 25 χρόνια εργάστηκε στην τηλεόραση. Η επιμέλεια του ντοκιμαντέρ έγινε από τους ιστορικούς Κ. Φωτιάδη, Θ. Κυριακίδη και Λ. Βασιλειάδης.

                                       Εκδήλωση Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Ρεπορτάζ