Την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τίμησε η Κως
Κοινωνικά
14/05/2023

Την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τίμησε σήμερα η Κως, Κυριακή 14 Μαΐου 2023,  στο μνημείο  που έχει στηθεί στο πάρκο ποντιακού Ελληνισμού,  στην μνήμη των  353.000 θυμάτων της Ποντιακής Γενοκτονίας

Οι φετινές εκδηλώσεις είχαν σκοπό, να τονιστούν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από την Οθωμανική κατοχή, που διήρκεσαν από το 1916 έως το 1923 και είχαν ως αποτέλεσμα να μετατρέψουν το λαό των Ποντίων σε ένα λαό προσφύγων και διασποράς.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Κω ,χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κκ.Ναθαναήλ, συμπαραστατούμενος από τον ιερό κλήρο της πόλης, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε με δόξα και τιμή, ο πρόεδρος του συλλόγου ποντίων Κω ο «Ξενιτέας», κ.Μπάμπης Ναβροζίδης.

Αμέσως μετά την επίσημη δοξολογίας, τελέστηκε η Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων. στο Μνημείο που έχει ανεγερθεί στο πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού, με κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου και του  Πρόεδρου του Συλλόγου Ποντίων  Κω ο «Ξενιτέας» κ.Μπάμπη Ναβροζίδη .

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ