Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ο Εσπερινός της Αναλήψεως στο Ζηπάρι
Κοινωνικά
24/05/2023

Με μεγάλο αριθμό προσκυνητών πραγματοποιήθηκε απόψε 24 Μαϊου, ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου στο Ζηπάρι, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν: ο Γενικός Αρχιερατικός Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης, ο π. Σακελλάριος Ζουλουφός, ο π. Περικλής Κιάρης, ο π.Αναστάσιος Τσουκνιάς, ο π. Ιωάννης Σταυρόπουλος, ο π. Ευτύχιος Παπαγεωργίου, ο π. Βαγιανός-Ιωάννης Κώστογλου, ο π. Περικλής Πουλέντσης και βέβαια ο επί σαράντα τέσσερα χρόνια εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ιωάννης Κουτάντος .
Έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης Τρύφων Καβαθάς και οι Ιεροψάλτες Ανδρέας Γεωργίου,  Ιωάννης Κουζούκας και Μανώλης Πόγιας. 

Αμέσως μετά τον εσπερινό, πραγματοποιήθηκε με κωδωνοκρουσίες πάνδημη περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Αναλήψεως στους δρόμους του Ζηπαριου.

Την Ιερά Εικόνα βάσταζαν φέτος για πρώτη φορά,  οι Εθνοφύλακες Κω.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Μεγάλη αντιπροσωπεία εθνοφυλακων, ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο Έπαρχος Κω – Νισύρου Ιωάννης Καμπανής, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Αριστείδης Καβαρλίγκος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δύναμης Αλλαγής Γιώργος Κυρίτσης, ο πρόεδρος της κοινότητας Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλης, ο αντιδήμαρχος Σταμάτης Πης, οι δημοτικοι σύμβουλοι Κώστας Ζαχαρος και ο  Σοφοκλής Δουδους,η πρόεδρος του ΒΑΚΟΥΦ Κω κ.Ελβαν Κοτζαογλαν, η ειδική σύμβουλος κοινωνικής πρόνοιας δήμου Κω Σταματία Κανταρζη , ο κοινοτικός σύμβουλος Σεβαστιανός Παρβερης και η Πόπη Κιαποκα.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κκ.Ναθαναήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ανάληψη του Κυρίου Ιησού Χριστού τονίζοντας πώς η Ανάληψη είναι η Σωτηρία και η Θέωση του Σαρκωμένου Ανθρώπου που μας δίνει δύναμη, είναι η δυνατότητα της ζωής και της ελπίδας την οποία κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει. 

Πριν την έναρξη του εσπερινού και της απόδοσης για τελευταία φορά του «Χριστός Ανέστη» ο Σεβασμιώτατος εγκαινίασε το νέο πέτρινο Ιερό Προσκυνητάριο στην είσοδο του αύλειου χώρου του Ιερού Ναού, προσφορά των ευλαβών αδελφών Γιάννη και Μιχάλη, Δημητρίου Κιάρη εις μνήμην του πατρός τους Δημητρίου.

Ανήμερα της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ