Ερυθρός Σταυρός: 146 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς
Κοινωνικά
10/06/2023

Σαν σήμερα πριν από 146 χρόνια γεννήθηκε στη χώρα μας ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός με πρωτοβουλία της βασίλισσας Ολγας. Από τη στιγμή της ίδρυσής του αναγνωρίσθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού και σήμερα αποτελεί μέρος της «οικογένειας» του Διεθνούς Κινήματος Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κω γιόρτασε  την επέτειο ίδρυσής του με μεγάλη «πράσινη» δράση για μικρούς και μεγάλους στην Μαρίνα Κω

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 με  εθελοντική δράση για μικρούς και μεγάλους,  στον εξωτερικό χώρο της Μαρίνας, με τη συμμετοχή εθελοντών  από  τους Τομείς Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών-Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 O στόχος της  δράσης του Ε.Ε.Σ. είναι αφενός να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα εθελοντισμού, αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς παρουσιάζοντας το έργο και τις δράσεις που υλοποιεί και αφετέρου να ενημερώσει το κοινό για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον αλλά και στην υγεία, προτείνοντας παράλληλα καλές πρακτικές προς όφελος της ατομικής και δημόσιας υγείας.

Αναλυτικά, η εορταστική δράση του Ε.Ε.Σ. θα περιλαμβάνει:

  • Επίδειξη πρώτων βοηθειών με χρήση προπλάσματος

  • Επίδειξη χρήσης απινιδωτή

  • Μέτρηση σακχάρου

  • Λήψη αρτηριακής πίεσης

  • Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού σε πολίτες

  Στη μακρά πορεία του παραμένει σταθερά αφοσιωμένος στις διεθνείς ανθρωπιστικές αρχές και στην αλληλέγγυα εθελοντική προσφορά βοήθειας προς τον συνάνθρωπο.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα με πολύπλευρο έργο που βασίζεται στην εθελοντική δράση και την άμεση ανταπόκριση των πολιτών.

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ - Ερυθρός Σταυρός: 146 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς

Σήμερα, 146 χρόνια μετά, έχοντας στο τιμόνι του τον Δρ. Αντώνιο Αυγερινό διαγράφει μία νέα πορεία προσαρμοσμένη στις ανάγκες του σήμερα αλλά έχοντας πάντα ως σημαία την αλληλεγγύη, τη φιλαλληλία, την αφιλοκερδή προσφορά και την ανιδιοτέλεια.

Οι άγγελοι της προσφοράς πιστοί στις αρχές του ΕΕΣ απλώνουν χέρι βοηθείας σε κάθε συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ