Τα τελευταία νεα του Ροταριανού Ομίλου Κω.
Κοινωνικά
13/10/2020

          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΩ

 Η Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 αποτέλεσε την πιο σημαντική ημέρα στην ιστορία του Ροταριανού Ομίλου της Κω,αφού μετά  από περίπου τρία χρόνια αδιάκοπης προσπάθειας κατάφερε να συγκεντρώσει τα αναγκαία κεφάλαια, να αγοράσει και να παραδώσει   ένα ψηφιακό αγγειογράφο και ένα οφθαλμικό υπέρηχο, συνολικής  αξίας 72.000$,  στην Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου της Κω.

 Με την χρήση αυτού του ιατρικού εξοπλισμού εκτιμάται ότι εκατοντάδες συμπολίτες μας αλλά και επισκέπτες του νησιού θα απαλλάσονται κάθε χρόνο από την ανάγκη να μεταβαίνουν σε οφθαλμιατρικά κέντρα της  Ρόδου ή των  Αθηνών.  

          Όλα ξεκίνησαν  με την αρχική αίτηση  προς το Ροταριανό Ίδρυμα (οικονομικός βραχίονας του Διεθνούς Ρόταρυ), ακολούθησαν τρία χρόνια σκληρής δουλειάς για να αποδειχθεί με  μετρήσιμα  στατιστικά δεδομένα  η αναγκαιότητα της δωρεάς, και εν συνεχεία  η  επικοινωνία με πολλούς  Ροταριανούς Ομίλους του εσωτερικού και κυρίως του εξωτερικού, προκειμένου  να καλυφθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση.  Όλα αυτά επετεύχθησαν με τις εκατοντάδες ωρών εθελοντικής εργασίας από τα μέλη του Ομίλου με την πολύτιμη βοήθεια όλων των Αξιωματούχων της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς  Ρόταρυ (στην οποία ανήκουμε οργανικά) καθώς και των  Συντονιστών  του Ροταριανού Ιδρύματος, των τελευταίων τριών χρόνων. Πρέπει δε στο σημείο αυτό να τονισθεί ότι ο Όμιλος της Κω γίνεται ο πρώτος στην ιστορία Ροταριανός Όμιλος της χώρας μας που χρησιμοποιώντας την διαδικασία των Global Grants, υλοποιεί ένα τόσο μεγάλο έργο.

Για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας μας δόθηκε    συνέντευξη τύπου την οποία συντόνισε εμφανώς χαρούμενος ο Πρόεδρος του Ομίλου Κω ροτ. Αλέξανδρος Παπούλης. Ο  Διοικητής της 2470 Περιφέρειας ροτ. Γεώργιος Μαύρος, ανέλυσε τον ανθρωπιστικό ρόλο του Ρόταρυ  και συνεχάρη τους Κώους ροταριανούς.

Ακολούθως η οφθαλμίατρος  ροτ. Κατερίνα Γαβαλά  περιέγραψε  τις δυσκολίες των νησιωτών στην άμεση πρόσβαση σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και την αναγκαιότητα της ύπαρξης  του αγγειογράφου OCT και του οθαλμολογικού υπερήχου  στο Νοσοκομείου της Κω, το οποίο πλέον στο πεδίο του οφθαλμού γίνεται κέντρο αναφοράς για τα Βόρεια  Δωδεκάννησα. 

Ο εμπορικός Διευθυντής της προμηθεύτριας  εταιρείας SystemVision κ. Θεόδωρος Αλεξόπουλος ανέλυσε τις προηγμένες δυνατότητες του συγκεκριμένου εξοπλισμού,  καθώς και την  δυνατότητα ελέγχου της καλής λειτουργίας  του από μακρυά.  

Ο ροτ. Τσαμπίκος Καματερός,  σαν υπεύθυνος του προγράμματος καθόλη την τριετή διαδρομή του, περιέγραψε λεπτομερώς τα βήματα υλοποίησης και ευχαρίστησε επώνυμα όλους όσους μόχθησαν γιαυτό.

          Η  επίσημη παράδοση του εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Διοικητή του  Γενικού  Νοσοκομείου Κω όπου ο διοικητης του Νοσοκομείου κ. Σταμάτης Βασιλειάδης και ο πρόεδρος του  Ομίλου ροτ.  Αλέξανδρος Παπούλης υπέγραψαν τα σχετικά πρωτόκολλα  παράδοσης – παραλαβής.  Ο Διοικητής του Νοσοκομείου αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα τέτοιων δωρεών  και ευχαρίστησε τον Όμιλο της Κω.

Το παρόν στην τελετή καθώς και τις ευχές για την καλή λειτουργία  του εξοπλισμού, έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου  και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο Έπαρχος Κω-Νισύρου  ροτ.  Ιωάννης Καμπανής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κω κ. Ιωάννης Καλλούδης, η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κω κ.  Σταματία Κανταρζή, Ιατροί του Νοσοκομείου και μέλη του ροταριανού Ομίλου.

          Όλους τους παραπάνω καθώς και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ ευχαριστούμε θερμά πού ήταν μαζί μας την χαρούμενη αυτή ημέρα.

 

      Ο  Πρόεδρος                                      Η  υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

Αλέξανδρος Παπούλης                                Αμαλία Ανδρουλάκη

Φωτογραφίες