Η Α΄και Β΄ ΕΛΜΕ Δωδ/σου συμμετέχουν στην Πανελλαδική Απεργία υπερασπιζόμενοι τους αγώνες για την Παιδεία
Κοινωνικά
15/10/2020

 Με σύνθημα «ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ  ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ» η  Α΄και η Β ΕΛΜΕ Δωδ/σου συμμετείχαν στη σημερινή πανελλαδική απεργία  έξω από  το  1ο ΓΕΛ στηρίζοντας  με αυτό τον τρόπο τους αγώνες των μαθητών του 1ου ΓΕΛ με τη κατάληψη στην οποία διεκδικούσαν την υλοποίηση μιας σειράς αιτημάτων.

Στα ζητήματα διεκδίκησης ο κ. Κριαράς τόνισε πως οι αγώνες για την μονιμοποίηση των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών είναι κυρίαρχος και συνεχής.

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία με συνθήματα σε Ιπποκράτους και στην πλατεία Ελευθερίας.

 

Β΄ΕΛΜΕ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!

ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΘΑΡΑ - ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ – ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ -  ΥΓΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ - ΜΑΖΙΚΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Μείωση εδώ και τώρα των μαθητών σε 15 ανά τμήμα.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Βρισκόμαστε κοντά στους μαθητές που αγωνίζονται και απέναντι σε φαινόμενα τρομοκρατίας και εκφοβισμού. Υπερασπιζόμαστε τον δίκαιο αγώνας τους!

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ  ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ!

ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ