Με πολύ κόσμο και μεγάλο ενδιαφέρον, η εκδήλωση αφιερωμένη στον αείμνηστο Ιατρό Θεόφιλο Πέρο, στο ΔΙΙΚ
Κοινωνικά
06/08/2023
Παρουσία της οικογένειας του, η τιμητική εκδήλωση για τον αείμνηστο  ιατρό Θεόφιλο Πέρο  για την προσφορά του στην υγεία

Με μεγάλο ενδιαφέρον και συγκίνηση η εκδήλωση αφιερωμένη στον αείμνηστο Ιατρό Θεόφιλο Πέρο,  σε διοργάνωση  της  Ένωσης Κώων Αθηνών, του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος  Κω, του  Ιατρικού Συλλόγου  Κω και της  Αστικής Εταιρείας ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, την Κυριακή 6 Αυγούστου στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω.

Σκοπός της εκδήλωσης  η ανάδειξη προσωπικοτήτων, οι οποίες συνέβαλαν στη διαμόρφωση της ιστορίας της Κω, όπως ήταν ο γνωστός  ιατρός Θεόφιλος Πέρος. 

Για τη ζωή και προσφορά του γιατρού, μίλησε ο γιος του Γιώργος Πέρος, με αναφορές και φωτογραφικό υλιικό ξυπνώντας  μνήμες , με τα γεγονότα να ξετυλίγονται στην ιστορική πια Κλινική, ‘Ο Άγιος Παντελεήμων’, που ίδρυσε και εξόπλισε ο Πέρος και την στελέχωσε με ικανότατες νοσηλεύτριες και πολύ δυνατό, εργατικό προσωπικό.

Σε μια αξιοπρεπή εκδήλωση, με πλήθος κόσμου, παρόντων των Θρησκευτικών, Στρατιωτικών, Πολιτικών και Δικαστικών αρχών, ο πρωτότοκος υιός και ικανότατος, επιτυχημένος χειρούργος, ιατρός κ. Γεώργιος Πέρος, ξεδίπλωσε τον πολυτάραχο βίο και την πολυετή προσφορά του πατέρα του.

Τον μεστό λόγο του πρωτογιού του, ακολούθησε ο δεύτερος υιός, ο γιατρός δερματολόγος κ. Γιάννης Πέρος, που αναφέρθηκε σε στιγμές και γεγονότα, που χαρακτήριζαν τον μοναδικό και ανεπανάληπτο πατέρα του. Αν και έφυγε εδώ και 35 χρόνια, η μορφή, η μεγάλη προσφορά και το έργο του, παραμένουν ζωντανές στις καρδιές των κατοίκων της Κω και όσων περιέθαλψε.

Μέσα σε αυτή την πανδαισία ομιλιών, στην επιτυχημένη αφιερωματική εκδήλωση, χαιρετισμό απεύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. κ. Ναθαναήλ, ο Έπαρχος κ. Γιάννης Καμπανής, ο Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Νικηταράς, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω γιατρός οφθαλμίατρος, κ. Κατερίνα Γαβαλά. Επίσης ο αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος ΩΡΥΛΑ γιατρός, κ Γιώργος Τάλλαρος, η πρόεδρος των Δωδεκανησιακών Συλλόγων, κ. Καραντώνη και ο κ. Θεοδόσης Διακογιάννης.

Την εκδήλωση συντόνιζε από την Αστική Εταιρία Ιπποκράτης ο ψυχίατρος κ. Δημήτρης Γερούκαλης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και ομιλήτρια, η νομικός, κ Διονυσία Τελλή .

 

Φωτο : κλινική Θεόφιλου Πέρου

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ