Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο Πανηγύρι του Άη Γιάννη στην Κέφαλο
Κοινωνικά
28/08/2023

Ιδιαίτερα μεγάλη και εντυπωσιακή ήταν και φέτος η προσέλευση προσκυνητών στο πανηγύρι του Αγίου Ιωάννη του Θυμιανού στην Κέφαλο  με ειδυλλιακή θέα.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ συμπαραστατουμενος από τον πρωτοπρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεως π.Ιωάννη Διακοπαναγιώτη, τον Ιερό κλήρο της ενορίας Εισοδίων της Θεοτόκου Κεφάλου, τον Αρχιμανδρίτη π. Στέφανο Κουζούκα και τον π. Ιωάννη Σεβαστάκη της ενορίας Εισοδίων της Θεοτόκου Κεφάλου. 

Έψαλλαν: ο Πρωτοψάλτης Γιάννης Πεταλάς και οι Ιεροψάλτες Γιάννης Κουζούκας και Νίκος Τσιφτσής. 

Ακολούθησε το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι με άφθονο φαγητό (πολλές μερίδες κοκκινιστό κρέας με πιλάφι και κεφαλιανο ψωμί), αλλά και πολύ χορό και διασκέδαση με την παραδοσιακή και πάντα δυναμική ορχήστρα των: Νίκου Παριανού (λαούτο-τραγούδι), Βασίλη Κοκκαλάκη (λαούτο-τραγούδι).

Η 29η Αυγούστου, είναι πένθιμη τόνισε ο Σεβασμιώτατος στο θείο λόγο του, καθώς τιμούμε τη μνήμη του Αποκεφαλισμού του Ιωάννη του Προδρόμου. Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής , αποκαλούμενος και Ιωάννης ο Πρόδρομος είναι Άγιος και προφήτης του Χριστιανισμού. Ήταν σύγχρονος μαθητής του Ιησού Χριστού και θεωρείται ότι με την διδασκαλία του προετοίμασε τον κόσμο να υποδεχθεί τον Μεσσία Ιησού, εξ ου και ο χαρακτηρισμός «Πρόδρομος», τον οποίο και βάπτισε. 

Φωτογραφίες