Σπουδαία η υποδοχή της Κωακής αποστολής στο Μπόντρουμ,με επικεφαλής το Δήμαρχο Θ.Νικηταρά, για τη Συναυλία Αδελφικής Αλληλεγγύης
Κοινωνικά
15/09/2023

Μετά την πρόσφατη επιτυχημένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κω στις 25 Αυγούστου, η αντιπροσωπεία του νησιού μας, αφίχθη στο λιμάνι το πρωί για τη συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος της Αλικαρνασσού στη συναυλιακή περιοχή Kumbahçe District Halicarnassus.

 

Την αντιπροσωπεία 50 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του Δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά, υποδέχτηκε ο δήμαρχος Αχμέτ Αράς και η συνοδεία του. Μετά το καλωσόρισμα, η αποστολή επισκέφθηκε το Κάστρο της Αλικαρνασσού και φιλοξενήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου.

«Θα υπερασπιζόμαστε πάντα την αιωνόβια αδελφότητά μας»

Οι δήμαρχοι που εμφανίστηκαν μπροστά στις κάμερες πριν την ξενάγηση στο Κάστρο της Αλικαρνασσού, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση των δύο πλευρών του Αιγαίου μεσα από τόσο όμορφες εκδηλώσεις και δράσεις...

Ο δήμαρχος της Αλικαρνασσού Αχμέτ Αράς είπε στη δήλωσή του:

Οι γείτονες και φίλοι μας ήρθαν να μας επισκεφτούν σήμερα στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, στο φιλόξενο Μπόντρουμ. Σήμερα, λοιπόν πραγματοποιούμε τη δεύτερη εκδήλωση «ειρήνης, φιλίας, δημοκρατίας, αδελφοσύνης» που πραγματοποιήσαμε με επιτυχία και στην Κω στις 25 Αυγούστου. Μας είχαν φιλοξενήσει εκεί πριν από δεκαπέντε μέρες υπέροχα.

Τώρα είναι η σειρά μας να τους φιλοξενήσουμε στο Bodrum και να δείξουμε την δική μας υπέροχη φιλοξενία.

Όπως γνωρίζετε, οι σχέσεις ειρήνης και φιλίας, ειδικά μεταξύ των δύο χωρών και δήμων. Είναι ιδιαιτέρως σημαντικές και για τους δύο λαούς και είναι απαραίτητο να καθιερωθούν και να αναπτυχθούν ανάμεσα στις δύο πλευρές. Κλείνοντας ο δήμαρχος Μπόντρουμ υπογράμμισε ότι: "Πάντα θα υπερασπιζόμαστε και θα προστατεύουμε την αιωνόβια γειτονιά, τη φιλία και την αδελφοσύνη μας. Φυσικά θα υπάρξουν και αυτοί που θα μας επικρίνουν για αυτό το θέμα. Ωστόσο, αφήστε τους να αξιολογήσουν πόσο λογικό και ευσυνείδητο είναι να απλώνει κάνεις ένα χέρι φιλίας, ειρήνης και συνεργασίας».

 

Ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, σε δηλώσεις του εξέφρασε την ειλικρίνειά του και ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του τον δήμαρχο Αχμέτ Αράς για την υποδοχή που του επιφύλαξε και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «Υπάρχει ένα πραγματικά θερμό καλωσόρισμα, ένα πραγματικά ζεστό και ειλικρινές κλίμα φιλίας. Ήρθαμε από την Κω γεμάτοι αγάπη και αισθήματα φιλίας και αδελφοσύνης από την Κω για όλους τους γείτονες μας εδώ στο Μπόντρουμ.

Είμαστε όλοι ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ για ένα τόσο σημαντικό σκοπό και μια υπέροχη συναυλια ανάμεσα σε δύο λαούς που έχουν πολλά κοινά καθώς αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα απο εκείνα που μας χωρίζουν.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ