Eξαφάνιση Μπεν στην Κω: «Εφιάλτης να μην ξέρεις τι συνέβη στο παιδί σου» λέει η μητέρα του
Κοινωνικά
15/09/2023

Η μητέρα του μικρού Μπεν Νίνταμ, που εξαφανίστηκε στην Κω το 1991, μίλησε για την ανακούφισή της όταν η αστυνομία την ενημέρωσε ότι λείψανα ενός παιδιού που εντοπίστηκαν πέρσι στην Γερμανία δεν ανήκαν στον γιο της.

Η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ είπε στην εφημερίδα Daily Mirror ότι ήταν «ράκος» όσο περίμενε τα αποτελέσματα του DNA από τα λείψανα που εντοπίστηκαν στον ποταμό Δούναβη. Η αστυνομία είχε εντοπίσει τα λείψανα ενός μικρού παιδιού πέντε ή έξι ετών τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο.

Οι Βρετανοί αστυνομικοί έκαναν έλεγχο DNA και ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται για τον μικρό Μπεν. Η 51χρονη μητέρα του Μπεν περιέγραψε το τηλεφώνημα που έλαβε από την αστυνομία. «Το στομάχι μου αναποδογύρισε. Αλλά είναι μία ανακούφιση. Ήμουν στην πραγματικότητα άρρωστη όταν το άκουσα. Ήταν όλο αυτό το συσσωρευμένο άγχος. (…) Ήταν ένα τεράστιο σοκ αλλά προφανώς μία ανακούφιση», είπε η Κέρι Νίνταμ.

Και συνέχισε: «Ήμουν σε αναμμένα κάρβουνα κάθε μέρα. Προσπάθησα να αποσπάσω την προσοχή μου αλλά ήταν πάντα εκεί στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Τι θα κάνω εάν είναι ο Μπεν; Πώς θα το διαχειριστώ;».

Μάλιστα εξήγησε ότι αισθάνθηκε χειρότερα όταν έμαθε ότι το παιδί που βρέθηκε στον Δούναβη είχε κρατηθεί στον πυθμένα με τσιμέντο. «Ο τρόπος που πέθανε αυτό το μικρό αγόρι το κάνει ακόμη χειρότερο. Είναι απαίσιο. Κάποιος το έκανε αυτό σε εκείνο το αγόρι επίτηδες. Η σκέψη ότι αυτός ήταν ο γιος μου με αρρώσταινε, μου ανακάτευε το στομάχι», ανέφερε η 51χρονη.

Παράλληλα είπε ότι καταλαβαίνει τους γονείς του παιδιού. «Προφανώς υποφέρουν όπως έχω υποφέρει και εγώ. Ελπίζω να βρουν σε ποιον ανήκει επειδή το να μην ξέρεις τι συνέβη στο παιδί σου είναι ο χειρότερος εφιάλτης», σημείωσε η Κέρι Νίνταμ.

Ο Μπεν Νίνταμ χάθηκε στο ελληνικό νησί της Κω το 1991. Οι γονείς του απορρίπτουν σταθερά τη θεωρία ότι πέθανε σε ατύχημα με έναν εκσκαφέα. Η μητέρα του έχει αναφέρει ότι πιστεύει πως ο Μπεν έπεσε θύματα απαγωγής από διακινητές παιδιών με σκοπό να τον πουλήσουν για υιοθεσία.

Πηγή enikos.gr