M.Xατζηάμαλλος: Επιτέλους, μετά από 32 χρόνια, τίτλοι ιδιοκτησίας για χιλιάδες συμπολίτες μας
Κοινωνικά
27/09/2023

Μετά από 32 χρόνια, ολοκληρώθηκε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% από το Κτηματολόγιο Κω – Λέρου η μεταγραφή της πράξης εφαρμογής στην επέκταση του σχεδίου πόλης  Κω και οι δικαιούχοι μπορούν να παραλαμβάνουν από τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου,  τους τίτλους ιδιοκτησίας των ακινήτων τους καταθέτοντας σχετικό αίτημα στο Κτηματολόγιο Κω.

Στην προσπάθεια αυτή, συνέβαλε τα μέγιστα ο δικηγορικός σύλλογος Κω ο οποίος είχε την ευθύνη για τις δύο προγραμματικές συμβάσεις με το Δήμο Κω διευκολύνοντας τις διαδικασίες, των στελεχών του Ελληνικού Κτηματολογίου που  παρείχαν σχετική τεχνογνωσία αλλά και των συμβολαιογράφων της Κω που βοήθησαν υποστηρίζοντας το διοικητικό σκέλος του έργου.

Ο κ. Χατζηάμμαλλος επίσημανε την καθοριστική συμβολή του Κτηματολογικού Δικαστή, αποσπασθέντα πρωτοδίκη Κω, που συνετέλεσε αποφασιστικά στην όλη διαδικασία επιφορτιζόμενος τον έλεγχο νομιμότητας των χιλιάδων εκκρεμών πράξεων και την υπογραφή αυτών. 

Αναφορικά με το 10%  (δηλαδή εκτός των πυκνοδομημένων τμημάτων σε Πλατάνι, Κακό Πρινάρι και Μαστιχάρι)  η μεταγραφή  παραμένει σε εκκρεμότητα καθώς για να μεταγράφει και αυτό θα χρειαστεί η προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών από τους ιδιοκτήτες.

Υπενθυμίζουμε  πως από  τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 και μετά (κάθε μέρα εκτός Τετάρτης και από τις 9:00 έως 12:00) οι ιδιοκτήτες ακινήτων των περιοχών αυτών μπορούν να προσέρχονται στην υπηρεσία προκειμένου να ενημερωθούν για το βαθμό ολοκλήρωσης της διαδικασίας αναφορικά με τις ιδιοκτησίες τους καθώς και να αιτηθούν την έκδοση αντιγράφων τίτλων και ατομικών διαγραμμάτων για τα ακίνητά τους.

 

Ρεπορτάζ