Ο Καλυμνιακής καταγωγής Βασίλης Ξυπολυτάς νέος Δήμαρχος Κηφισιάς με ποσοστό 64%
Κοινωνικά
11/10/2023

Νέος Δήμαρχος στο Δήμο Κηφισιάς( Κηφισιάς-Εκάλης-Ν. Ερυθραίας) εκλέχτηκε ο Καλυμνιακής καταγωγής 42χρονος Βασίλης Ξυπολυτάς, με το υψηλό ποσοστό 64 %

 

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981, είναι κάτοχος 3 μεταπτυχιακών τίτλων, ΜΑ Environmental Management από τo Harvard University, ΜΑ European Studies από το King’s College – University of London και Διοίκησης Επιχειρήσεων (M.B.A.) από το Coventry Business School, με πρώτο πτυχίο: BA Management and Marketing από τό Coventry Business School.

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς, έχει εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Στον ιδιωτικό τομέα είναι ιδιοκτήτης και ιδρυτής της εταιρείας «Ευγενές», η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων, με σειρά προϊόντων στα Ελληνικά σούπερ μάρκετ, μεταξύ των οποίων και επώνυμα προϊόντα όπως το «Ευγενές» (ελαιόλαδο και κρασί), που διατίθενται σε περισσότερα από 1.000 σημεία πώλησης στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Στο δημόσιο τομέα, από τον Μάρτιο του 2020 διετέλεσε Πρόεδρος της ΟΣΥ ΑΕ (λεωφορεία & τρόλεϊ Αττικής, www.osy.gr), με βασική στόχευση, εν μέσω πανδημίας, την αύξηση του στόλου των λεωφορείων. Εντός 12 μηνών ο στόλος των οχημάτων αυξήθηκε κατά 60%, από 850 σε 1.350 λεωφορεία. Έγιναν προσλήψεις προσωπικού μετά από 13 χρόνια, ενώ εντάχθηκε και ο ιδιωτικός τομέας στη λειτουργία της ΟΣΥ ΑΕ/ ΟΑΣΑ ΑΕ, τόσο με την ενοικίαση λεωφορείων (leasing) όσο και με την εκτέλεση των περιφερειακών δρομολογίων από ιδιώτες παρόχους (ΚΤΕΛ)

Κατά την περίοδο 2014 -2016 διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β)

Έχει εκλεγεί τρεις φορές (2006-2010-2014) στις πρώτες θέσεις, Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς, κατά τις οποίες υπηρέτησε αρκετά χρόνια ως Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος , ως πρόεδρος του ΚΑΠΗ, της Δημοτικής Επιχείρησης και των σχολείων της Κηφισιάς. Στις δημοτικές εκλογές του 2019 δεν συμμετείχε.

Στα χρόνια αυτά πραγματοποίησε στο Δήμο Κηφισιάς μια σειρά από καινοτομίες που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά πανελλαδικά, όπως: το πρώτο αυτόνομο ενεργειακά δημόσιο κτήριο, τη κομποστοποίηση στη πηγή των απορριμμάτων, την εισαγωγή των ψηφιακών σχολείων και την άμεση δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων.

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς το καλοκαίρι 2022 επισκέφτηκε την Ψέριμο, όπου έζησε ο παππούς του και συναντήθηκε με τον Πρόεδρου του Συλλόγου Πολιτών Ψερίμου, Μιχάλη Αρβίθη. Ως Πρόεδρος του ΟΣΥ Α.Ε. (Ανώνυμη Εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες) ο Βασίλης Ξυπολιτάς, ανέλαβε την πρωτοβουλία ενίσχυσης οικονομικά με ένα σημαντικό ποσό των εργασιών επισκευής του Δημοτικού Σχολείου της Ψερίμου, που είχε αναλάβει ο ΙΗΑ. Στα πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Ανώνυμης Εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες, το Δ.Σ. ομόφωνα δέχτηκε την πρόταση του Βασίλη Ξυπολιτά, για την ανακαίνιση του σχολείου, με τη διάθεση ποσού 10.000 ευρώ.

 

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Βασίλη Ξυπολυτά μετά την επίσκεψη του στην Ψέριμο με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πολιτών Ψερίμου Μιχάλη Αρβίθη,

 
Πηγή: https://kalymnos-news.gr/