Τελετή παράδοσης, παραλαβής της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Κοινωνικά
12/10/2023

Την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Ιδρύματος στη Μυτιλήνη, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου από την τέως Πρυτάνισσα, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, στο νέο Πρύτανη, Καθηγητή Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών, καθώς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Παναγιώτης Χριστόφας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Βουλεύτρια Ν. Λέσβου του ΚΚΕ, κ. Μαρία Κομνηνάκα, η οποία ευχήθηκε καλή θητεία στη νέα Πρυτανική Αρχή και προέτρεψε να διασφαλιστεί ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και οι υψηλού επιπέδου παρεχόμενες σπουδές.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, κ. Στρατής Κύτελης, στο χαιρετισμό του, συνεχάρη την απερχόμενη Πρυτανική Αρχή για τα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επιβεβαίωσε επίσημα την προώθηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, προκειμένου να αποδοθεί ο χώρος στο παλιό στρατόπεδο της Μόριας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου για την ανέγερση φοιτητικών εστιών.

Η απερχόμενη Πρυτάνισσα, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη, αναφέρθηκε στις πολλές προκλήσεις που αντιμετώπισε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κατά την πενταετή θητεία της και ευχαρίστησε τους/τις συνεργάτες/ιδες, το Συμβούλιο Διοίκησης και την ακαδημαϊκή κοινότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Παρουσίασε επιγραμματικά τον απολογισμό που έκανε στις 30/06/2023 στη Σύγκλητο του Ιδρύματος, τον οποίο συμβολικά παρέδωσε στο νέο Πρύτανη. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στις δωρεές που διεκδίκησε και εξασφάλισε, στη στρατηγική και στις πολλαπλές δράσεις εξωστρέφειας και διεθνοποίησης του Ιδρύματος, στον υπερτριπλασιασμό των έργων και εσόδων της Έρευνας, στα έργα ενίσχυσης των υποδομών, αλλά και στην αναδιοργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών και της Επιτροπής Ερευνών. Τόνισε την αναγκαιότητα σύμπραξης Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα προκειμένου να ολοκληρωθούν έργα όπως η ανέγερση φοιτητικών εστιών.

Ο νέος Πρύτανης, Καθηγητής Δημήτρης Παπαγεωργίου δήλωσε ότι βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικό επίπεδο ως Πανεπιστήμιο και αυτό χάρις στην αγάπη και την προσφορά του ανθρώπινου διδακτικού και διοικητικού δυναμικού του Ιδρύματος,

στην καλή συνεργασία και στη συμβολή τους. Αναφέρθηκε στη φετινή αύξηση των εισακτέων φοιτητών και φοιτητριών, στο ικανοποιητικό επίπεδο προσφοράς δωρεάν σίτισης, αλλά και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και νέες φοιτητές και φοιτήτριες και οι οικογένειές τους για να υποστηρίξουν τις σπουδές τους στα νησιά μας, τα οποία θα προσπαθήσει να επιλύσει η Διοίκηση του Ιδρύματος, στοχεύοντας στην ενίσχυση της παροχής δωρεάν στέγασης, στη μείωση του κόστους μετακινήσεων και στη θέσπιση άλλων κινήτρων για σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Αρχιπελάγους.

Η εκδήλωση μεταδιδόταν σε απευθείας σύνδεση από το κανάλι του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην πλατφόρμα Youtube.

Μυτιλήνη, 12.10.2023

 

Ο Πρύτανης,

Καθηγητής Δημήτρης Παπαγεωργίου



 Πηγή:www.dimokratiki.gr