Αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον οι εργαζόμενοι – συμβασιούχοι στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ
Κοινωνικά
26/10/2023

Με επιστολή του, προς τον Πρωθυπουργό και την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, το σωματείο των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ, εκφράζει την αγωνία του, όσον αφορά το εργασιακό μέλλον των 1.047 συμβασιούχων υπαλλήλων ΙΔΟΧ, επαγγελματιών υγείας, διοικητικών υπαλλήλων και οδηγών.

Ζητούν να ενταχθούν οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, και να συνεχίσουν να εργάζονται και μετά τις 30 Νοεμβρίου που λήγουν οι συμβάσεις τους.

Με την επιστολή τους, καλούν τον Πρωθυπουργό και την Αναπληρώτρια Υπουργό της Υγείας, να συνδράμουν στη διαμόρφωση των συνθηκών, που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη συνέχιση των Κινητών Ομάδων Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, μετά και τις 30 Νοεμβρίου, αφού – όπως τονίζουν – είμαστε στα τέλη Οκτώβρη και δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση απ’ τους αρμόδιους, για την ανανέωση της σύμβασής τους.

Μιλώντας στο Kos TV, ο πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Κατσαρός, ζήτησε να διατηρηθούν οι ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα, να ενσωματωθούν στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, συμβάλλοντας, έτσι, στην αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Οι συμβασιούχοι, υπενθυμίζουν, ότι, βρέθηκαν, επί 3,5 χρόνια, στην πρώτη γραμμή, πραγματοποιώντας δειγματοληψίες, σ’ όλη τη χώρα, με μεγάλα διαστήματα αναστολής των αδειών τους, χωρίς ρεπό, με εξουθενωτικό ωράριο και με συνθήκες δύσκολες, εκτεθειμένοι σ’ όλους τους πιθανούς κινδύνους.

Δηλώνουν, ότι απέκτησαν εμπειρία ότι, συνέβαλλαν στην επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου του κορονοϊού, στην διερεύνηση των συρροών, στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, σε ποικίλες δομές, στην ανάλυση των δειγμάτων στο εργαστήριο του Οργανισμού, αλλά και στους εμβολιασμούς στα σπίτια, σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τα Κέντρα Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

Ρεπορτάζ