ΚΩΣ: Μέρα μνήμης και τιμής, ο εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης
Κοινωνικά
26/11/2023
Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στην Κω

Ως ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του ν.1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης.

Στην Κω, ο εορτασμός τιμήθηκε, με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κω, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κκ.Ναθαναήλ, παρουσία του Ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και των μαζικών φορέων. Αμέσως μετά ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.

«Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν στους κατακτητές ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό. Ο αγώνας αυτός αποτελεί μια ακόμη κορυφαία εκδήλωση για την επιδίωξη του διαχρονικού ιδανικού της Ελευθερίας. Η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, σαν έμπρακτη απόδοση του ελάχιστου φόρου τιμής σε όλους εκείνους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής.

Η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, σαν έμπρακτη απόδοση του ελάχιστου φόρου τιμής σε όλους εκείνους, άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής.


Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ