Με λαμπρότητα και τιμές, εορτάστηκε και φέτος ο πολιούχος της Κω και προστάτης των ναυτικών, Άγιος Νικόλαος
Κοινωνικά
06/12/2023

Με λαμπρότητα και τη δέουσα κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος  ο  πολιούχος της  Κω και προστάτης των ναυτικών, Άγιος Νικόλαος, στον ομώνυμο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, με πλήθος πιστών να προσέρχεται για να ανάψει ένα κερί στη χάρη του.

Ανήμερα το πρωί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στην οποία  προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ .

Παρόντες ήταν σύσσωμες οι τοπικές αρχές, Βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου της Κω, ο Έπαρχος, Δήμαρχος, πρ. Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Δημ. σύμβουλοι, η στρατιωτική ηγεσία, ένστολες αρχές, εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Στον  χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας αναφέρθηκε  στην πίστη  και στην αγάπη  του Ιησού στη δύσκολη  πραγματικότητα  που βιώνουμε. 

Έψαλλαν πολυμελής χοροί Ιεροψαλτών, ο δεξιός χορός υπό τον Πρωτοψάλτη-καθηγητή Γεώργιο Σακέλλη: Ηλίας Καματερός, Γιάννης Πεταλάς, Δημήτρης Διακονικολής, Νικόλαος Παπαθωμάς, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο αριστερός χορός υπό τον Κωνσταντίνο Χατζηάμαλλο: Μιχάλης Ανδρέου, Γιώργος Σανιδάς, Μιχάλης Καρακιόζης, Γιάννης Βαμβακάς.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διοικητής του ΝΑΣ Κω Πλοίαρχος ΠΝ Γεώργιος Σταματόγιαννης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Προστάτη τους Άγιο Νικόλαος και στην ένδοξη ιστορία και τους ηρωικούς αγώνες του πολεμικού μας ναυτικού

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ